Setari Cookie-uri

Legatura dintre casatorie si bolile de inima

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori americani coordonati de Elaine D. Eaker au publicat un studiu in Psychosomatic Medicine incercand sa evidentieze o legatura intre casatorie, riscul de boli coronariene si mortalitate.

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori americani coordonati de Elaine D. Eaker au publicat un studiu in revista Psychosomatic Medicine incercand sa evidentieze o legatura intre casatorie, riscul de boli coronariene si mortalitate.

Studiul s-a desfasurat pe durata a 10 ani si a fost realizat pe 3682 de participanti (aproximativ 48 % barbati si 52% femei).

Rezultatele studiului, aparent hilare, trag un semnal de alarma. Iata cateva dintre concluziile lor:

  • Burlacii, comparativ cu barbatii casatoriti au sanse se doua ori mai mari sa moara din pricina unei boli coronariene. Si asa a luat sfarsit era bancurilor cu Radio Erevan!
  • Femeile care nu se manifesta in timpul conflictelor cu sotii lor, in comparatie cu cele care o fac, sunt predispuse la un risc de 4 ori mai mare de a muri. Asadar, pentru sanatatea ta, invata sa te certi! Aceste femei sunt predispuse catre depresie si sindromul colonului iritabil.
  • Barbatii ale caror sotii sunt suparate din cauza problemelor profesionale au un grad de risc de 2.7 ori mai mare de a dezvolta boli coronariene. Se pare ca sentimentul de neputinta ar fi cauza.
  • Conflictele in cuplu sunt asociate cu boli ale inimii, insa din pacate nu s-a dovedit ca fericirea si satisfactia ar avea un efect benefic.

Sursa: healthy.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.