Kudika
21 Aprilie 2016

La 26 de ani, Ana Consulea este deja un nume cunoscut in lumea iubitorilor de dulce din Bucuresti, dupa ce a studiat arta cofetariei in Franta, la Scoala de Cofetari din Montbeliard.

comunicat de presa

Ana Consulea, expert cofetar, lanseaza Zexe Braserie, un loc nascut din dorinta de a reda savoarea cofetariei romanesti. Noua braserie are in centru renumitele deserturi semnate de Ana Consulea, de la prajituri istorice culese din carti vechi de retete si aduse in contemporan, pana la dulciuri moderne, create intr-un stil original.

La 26 de ani, Ana Consulea este deja un nume cunoscut in lumea iubitorilor de dulce din Bucuresti, dupa ce a studiat arta cofetariei in Franta, la Scoala de Cofetari din Montbeliard. Aici, a avut sansa sa invete de la unul dintre cei mai buni cofetari artizani ai lumii, Eric Vergne, precum si de la alte nume mari ale cofetariei franceze, Pierre Herme (zeul macarons) sau Miackael Azouz. Dupa un an de cursuri intense, Ana s-a intors in Romania, hotarata sa schimbe gusturi si mentalitati. Tanarul cofetar a reusit rapid sa isi faca linia de deserturi cunoscuta, prin restaurantul familiei, Zexe.

Bucurestiul interbelic, capitala cu cele mai multe cofetarii din Europa

Initiativa de a-si deschide o braserie proprie, in care toate dulciurile sa stea sub acelasi acoperis, vine la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioada care a presupus un efort sustinut si multa cercetare la nivelul istoriei cofetariei romanesti. Ana Consulea a reusit astfel sa reinterpreteze, intr-un mod original, retete istorice de prajituri romanesti, uitate de foarte multa lume - Tache Ionescu, Carme Sylva, Joffre si Regina Maria.

„Cofetaria romaneasca are foarte mult potential. Bucurestiul interbelic era capitala cu cele mai multe cofetarii si cafenele din Europa. Nicio alta cofetarie din lume nu mai este atat de vie si de cosmopolita la baza. Cuvantul care descrie cofetaria romaneasca este asimilare, intrucat o serie de popoare si-au pus amprenta asupra ei. De la turci, greci, rusi, pana la francezi, cu totii au imbogatit-o, creand astfel o cofetarie pur romaneasca, original, plina de personalitate si robusta. Conceptul Zexe Braserie este acela de a reda iubitorilor de dulce savuroasele prajituri romanesti de care nu mai stie nimeni si a de a rafina gustul romanilor pentru dulce. Zexe Braserie este, practic, o braserie interbelica, dar adusa in vremurile de astazi, care sa redea adevarata cofetarie romaneasca, pierduta printre clatite cu Finetti, amandine din premix si ecleruri”, a declarat Ana Consulea, expert cofetar.

Design interbelic, cu elemente meditareneene

Situata intr-o casa istorica din Bulevardul Aviatorilor, Zexe Braserie redefineste conceptul de braserie interbelica atat la nivel de meniu, cat si la nivel de arhitectura. In noul local pot fi servite o serie de preparate culinare potrivite pentru micul-dejun, pranz, brunch sau gustari, insa „vedetele” meniului vor fi, ca in orice braserie, deserturile. Prajiturile romanesti „revizitate” (Take Ionescu, Carmen Sylva, George Enescu si Regina Maria, iar in curand si Bibescu si Principele Nicolae) sunt completate de deserturi de inspiratie frantuzeasca (Le Petit-Antoine, Foret-Noire, Exotic, Trois Chocolats, tarte, macarons – prezente in cartile de retete romanesti inca din anul 1875), deserturi din Epoca de Aur (profiterol, cremsnit), placinte si diverse sortimente de inghetata. Deserturile sunt realizate din ingrediente atent selectionate, printre care ciocolata Valrhona, una dintre cele mai bune ciocolate din lume destinate profesionistilor.

Designul braseriei imbina arhitectura clasica de baza cu elemente de inspiratie mediteraneeana. Spatiul interior elegant este dublat de o terasa cu aer provensal. Zexe Braserie si-a deschis portile pentru public, incepand de astazi, si poate fi vizitata in Bulevardul Aviatorilor, nr. 65.

Mai multe detalii despre braserie si meniu pot fi gasite pe www.zexebraserie.ro.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: