Setari Cookie-uri

Saint-Gobain: semnificatia zilei de 14 iulie din perspectiva celor mai emblematice cladiri din Franta

Legatura dintre Franta si Saint-Gobain este una puternica, mai ales, avand in vedere faptul ca aceasta reprezinta tara unde compania si-a inceput activitatea acum mai bine de 350 de ani.

comunicat de presa

arhitectura franceza

Ziua Nationala a Frantei, cunoscuta si sub numele de Ziua Bastiliei, a fost sarbatorita pentru prima data pe 14 iulie 1880 si, de atunci, este declarata zi de sarbatoare nationala. Francezii sarbatoresc aceasta zi cu parade militare, evenimente care marcheaza istoria Frantei si spectacole de artificii. Palatul Versailles, Muzeul Luvru, Turnul Eiffel sau Muzeul D’Orsay nu sunt numai cele mai cunoscute obiective turistice cand ne gandim la Franta, dar si cladiri care au fost realizate cu ajutorul materialelor oferite de Saint-Gobain.

Legatura dintre Franta si Saint-Gobain este una puternica, mai ales, avand in vedere faptul ca aceasta reprezinta tara unde compania si-a inceput activitatea acum mai bine de 350 de ani. Istoria din spatele grupului francez incepe cu o comanda venita tocmai de la Ludovic al XIV-lea pentru faimosul sau Palat Versailles, situat in apropiere de Paris. Acesta a reprezentat inceputul unui drum lung pentru companie, ce poate fi urmarit prin prisma cladirilor care pastreaza vie istoria, chiar si astazi.

Citește și:

Acum, Saint-Gobain este lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi.

Repere din istoria Saint-Gobain in arhitectura franceza

Sala Oglinzilor de la Versailles a fost prima lucrare importanta incredintata Fabricii Regale de Oglinzi. Proiectul a fost si este unul de succes, intrucat chiar si astazi, dupa trei secole si jumatate, vizitatorii pot admira cele 375 oglinzi create de Saint-Gobain în 1684, una dintre cele mai importante comenzi la acel moment. In plus, compania a contribuit la construirea Capelei Regale de la Versailles intre 1707 si 1710.

Un alt monument realizat cu ajutorul sticlei Saint-Gobain este Piramida de la Luvru. Piramida ofera acces la muzeu si se afla in centrul gradinii Tuileries, unul din cele mai fotografiate si semnificative puncte de interes din Paris. Turistii din lumea intreaga admira capodopera de sticla si o imortalizeaza in sute de fotografii care fac inconjurul lumii.

Citește și:

arhitectura franceza

Recent, in cadrul muzeului Luvru, Saint-Gobain a sprijinit deschiderea unei galerii care expune lucrari ale lui Charles Le Brun (1619-1690), pictor de seama din perioada lui Ludovic al XIV-lea. 11 suporturi de afisaj din sticla, realizate cu ajutorul sticlei VISION-LITE furnizate de Saint-Gobain Glassolutions au fost donate muzeului. Artistul este cunoscut pentru realizarea cat mai reala a elementelor de anatomie umana si animala.

Cand spunem Franta, primul lucru care ne vine in minte, este, cu siguranta,Turnul Eiffel. Aceasta capodopera emblematica a arhitecturii reprezinta unul dintre cele mai vizitate locuri de pe pamant. Saint-Gobain a contribuit prin furnizarea podelei din placi de sticla anti-derapanta de la primul nivel. De asemenea, sarbatoarea nationala din 14 iulie se incheie cu un impresionant foc de artificii in aproprierea acestui semnificativ obiectiv turistic.

Citește și:

Data viitoare cand veti vizita Franta, admirati imprejurimile si arhitectura franceza impresionanta la care Saint-Gobain a contribuit cu mandrie.

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.