Setari Cookie-uri

Repetitii intense si surprize pregatite pentru stagiunea de toamna, la Teatrul Stela Popescu

TEATRUL STELA POPESCU pune in prim plan baletul, creatia originala romaneasca.

comunicat de presa

Teatrul Stela Popescu

La TEATRUL STELA POPESCU, sub ochii copiilor de la PALATUL NATIONAL AL COPIILOR - pe scena, in elegante sali de balet - se repeta. Stagiunea bate la usa, ALADIN, musical de succes semnat de Roman Vlad, va primi in noiembrie toate onorurile unei Premiere, de asemenea spectacolul extraordinar STELA SI PRIETENII EI, In plus, TSP a fost recent laureat la FESTIVALUL de la NURNBERG, devenind detinatorul unui mult aplaudat TROFEU. Aproape de un contur final este feeria folclorica ROMANIA - TARA MAGICA (decembrie), s-a definitivat si castingul pentru musicalul CHIRITA LA IASI, semnat tot de Roman Vlad - asteptat in tara, in REPUBLICA MOLDOVA, si o colaborare cu un renumit regizor va fi binevenita. Se pregatesc: Turneul itinerant - case de copii, scoli special - CANTECUL CARE FACE MINUNI (octombrie), de asemenea GALA intitulata COMPETITIA SLAGARELOR, COMPETITIA TALENTELOR (decembrie) - un dialog incendiar cu micii melomani..., si, bineinteles, o pagina lirica-surpriza, imbinata cu inspiratia unui balet modern...

Cine se teme de competitie? TEATRUL STELA POPESCU pune in prim plan baletul, creatia originala romaneasca, pledeaza pentru folclorul autentic, lanseaza tinere voci, este cel mai tanar teatru muzical, are deja mii de fani… – aduce, fara indoiala, nota de vitalitate, plusul de energie, de culoare binevenite in lumea artistica a copiilor. Daca OPERA COMICA pentru COPII a dezvoltat, din 1998 pana in 2014, cu precadere un repertoriu academic (opere, balete, operete, musicaluri) - fondatorul institutiei, Smaranda Oteanu-Bunea, criticul muzical care a lansat in 2016 si TEATRUL STELA POPESCU, propune de aceasta data o si mai mare deschidere spre nou, spre literatura de gen de ultima ora, de la dansul modern la hiturile atat de indragite de copii, de tineri.

Este clar, publicul va alege, se va informa, pentru ca in tara si nu numai, printre zecile de teatre dramatice, exista doar doua institutii muzicale dedicate copiilor, tinerilor - ambele sub egida PRIMARIEI CAPITALEI - un real castig pentru educatie, pentru instruire, pentru cultura! Iar motto-ul TSP „PRETUIESTE VALOAREA „ este de fapt o lectie de viata din care sa se inteleaga bine ca nimic nu poate fi construit fara respectul total fata de public, fata de artisti”.

Sigur, mai sunt multi pasi de facut pana la deschiderea stagiunii, asa ca speram sa avem succes, in perioada imediat urmatoare, la FESTIVALUL TINERETII de la MANGALIA, prin parcurile Capitalei, la OPERA SIBIU FESTIVAL- eveniment romanesc de top!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.