Setari Cookie-uri

Multumesc, mama!, pentru drumul lung de la Mica Gimnasta, la multipla campioana europeana

Gimnasta Larisa Iordache a dezvaluit, cu doar cateva zile inainte de inceperea Olimpiadei de la Rio, modul in care se antreneaza.

comunicat de presa

Larisa Iordache

In cadrul campaniei Multumesc, mama!, sustinuta de Procter & Gamble, gimnasta Larisa Iordache a dezvaluit, cu doar cateva zile inainte de inceperea Olimpiadei de la Rio, modul in care se antreneaza , precum si detalii legate de stilul de viata al unui campion. Alaturi de gimnasta s-a aflat, ca de fiecare data, mama ei, Adriana Iordache.

Momentul in care si-a fracturat un deget, in timpul unui antrenament, a fost initial considerat fatal pentru cariera sportivei – multi nu i-au dat atunci sanse de revenire in lumea sportului de performanta. Insa, recunoscuta pentru ambitia de fier, Larisa s-a antrenat zilnic si acum insoteste delegatia Romaniei spre Jocurile Olimpice de la Rio.

Cum arata drumul de la momentul in care credeai ca ai pierdut tot, pana la sansa de a deveni, din nou, campion? „A fost dificil, dar am continuat sa ma antrenez, incurajata permanent de mama”, marturiseste Larisa. “Iar acum am ocazia de a-mi arata, in fata intregii lumi, recunostinta fata de mama si de a-i multumi pentru sprijinul neintrerupt, fara de care nu as fi ajuns aici. Este o mare onoare sa fiu aleasa ambasador in Romania al campaniei P&G”, spune Larisa.

Citește și:

„Performanta unui campion presupune talent, vointa, mii de ore de munca si un ingredient esential – sprijinul si incurajarile oferite zilnic de mama. P&G recunoaste eforturile depuse de mame in traseul provocator al unui sportiv de performanta” ─ Cornelia Sofronie, Communication Manager P&G.

„Sunt onorata ca P&G Romania ne-a ales, pe mine si pe Larisa, sa fim ambasadoarele campaniei Multumesc, Mama! Este unic sa vezi ca meritele tale, alaturi de ale copilului tau, sunt apreciate si recunoscute. Mai ales acum, intr-o perioada esentiala pentru cariera Larisei. La momentul accidentului sau, am crezut ca totul se va sfarsi, dar am avut incredere in ea – stiu ca este puternica si poate sa depaseasca orice obstacol! Ii spun mereu ca inca are multe de demonstrat si ca Romania are nevoie de campioni ca ea”, declara, cu multa emotie si mandrie, mama Larisei.

In vederea pregatirii pentru Rio, Larisa se antreneaza de doua ori de zi si este hotarata sa participe in continuare la competitii. Medaliata olimpica in 2012, in echipa si multipla campioana europeana, cu un palmares de 11 medalii, sportiva s-a antrenat, la inceputul carierei sale , la Colegiul National Sportiv „Cetate Deva”, fiind apoi transferata la Lotul Olimpic de la Izvorani. In prezent se antreneaza alaturi de lotul feminin de gimnastica al Romaniei, in Complexul Sportiv "Lia Manoliu", din capitala.

Larisa provine dintr-o familie de sportivi: fratele ei face fotbal de performanta, mama ei a practicat handbal, iar tatal, fotbal. A inceput sa practice gimnastica intamplator, dupa ce a fost remarcata in parc de catre o antrenoare, in timp ce se straduia ambitios sa mearga pe role. A cucerit prima medalie de campioana nationala la 8 ani, in cadrul concursului "Mica Gimnasta".

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.