Setari Cookie-uri

Saint-Gobain: Campionul solutiilor inovatoare la jocurile olimpice de la Rio 2016

Saint-Gobain sustine cu mandrie editia cu numarul 31 a Jocurilor Olimpice de vara

comunicat de presa

Maracana

Saint-Gobain sustine cu mandrie editia cu numarul 31 a Jocurilor Olimpice de vara, cea mai mare competitie multi-sportiva, eveniment care va avea loc in perioada 5-21 august la Rio de Janeiro, sub conceptul de Rio 2016. Cele mai importante 4 stadioane, printre care si Maracana, locul unde va avea loc ceremonia de deschidere si cea de final a celui mai asteptat eveniment sportiv, sunt realizate cu cele mai inovatoare si performante materiale de constructii oferite de catre Saint-Gobain.

Legendarul stadion brazilian Maracana, loc ce va gazdui deschiderea Jocurilor Olimpice, dar si cele mai importante intreceri sportive, este acoperit cu peste 60.000 de m2 de membrane architecturale (din materiale plastice speciale) produse de Saint-Gobain. Acest invelis realizat din materiale de constructie de ultima generatie, dezvoltate si furnizate de Saint-Gobain, asigura un confort sporit spectatorilor, protejandu-i de caldura si permitand patrunderea luminii naturale pe intreaga suprafata.

Citește și:

Materialul de constructii oferit de catre Saint-Gobain Performance Plastics creeaza un spatiu aerisit, deschis si aduce culoare prin iluminarea corecta in interior, asigurand o lumina naturala difuza. Invelisul SHEERFILL transmite pana la 20% din lumina zilei fara a permite trecerea caldurii, spre deosebire de invelisurile traditionale realizate din sticla sau alte placi transparente. Astfel, acest tip de material reduce substantial costul de energie pentru iluminat pe parcursul zilei.

Un alt material de constructii important este cel oferit de catre compania Cebrace, un joint venture intre Saint-Gobain Glass si Grupul NSG din Brazilia. Aceasta a furnizat 6.000 m2 de sticla laminata, cu control solar SGG COOL-LITE ST pentru fatadele International Broadcast Centre, cladirea din care se vor difuza competitiile de la Jocurile Olimpice.

Citește și:

Mai mult decat atat, Saint-Gobain Abrasives a furnizat materiale pentru transportul urban din Rio de Janeiro, satul olimpic si complexul Deodoro, unde vor avea loc concursurile de echitatie.

De asemenea, si stadioanele Meneirao, Fonte Nova Arena si Mane Garrincha sunt echipate cu materiale Saint-Gobain.

Stiati ca...

  • Ceremonia de deschidere si inchidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pe stadionul Maracana, construit cu materiale Saint-Gobain
  • Stadionul Maracana are o capacitate de aproape 80.000 de locuri
  • Stadionul Maracana a fost construit special pentru desfasurarea Cupei Mondiale de Fotbal din 1950 si a fost renovat si redeschis in 2013
  • Romania va fi reprezentata de 96 de sportivi la 14 sporturi la Jocurile Olimpice de vara
  • Este prima data cand Jocurile Olimpice au loc in America de Sud
  • Sloganul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro este ” Viva sua paixao” (Traieste-ti pasiunea)
  • Peste 10.500 de sportivi din 205 tari vor participa la Jocurile Olimpice
  • 7,5 milioane de bilete au fost puse la dispozitie si sunt deja vandute
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.