Setari Cookie-uri

Palatul Culturii din Iasi: Cel mai mare proiect de iluminat arhitectural cu LED din Romania

Philips Lighting reda prin intermediul luminii adevarata frumusete arhitecturala a Palatului Culturii din Iasi.

comunicat de presa

Palatul Culturii Iasi

Solutiile de iluminat cu LED Philips Lighting pun intr-o lumina noua conceptul arhitectural al Palatului Culturii din Iasi, lucrare de exceptie proiectata si realizata de I.D. Berindei in perioada 1906 -1925. Initial Palat de Justitie si Administratie, cladirea gazduieste in prezent sediul Complexului Muzeal National “Moldova”, reprezentand principalul punct de atractie al regiunii.

In ultimii sapte ani, Palatul Culturii a trecut printr-un amplu proces de restaurare, care a inclus si modernizarea sistemului de iluminat al fatadei, prin montarea de solutii profesionale de iluminat cu LED de inalta performanta de la Philips Lighting. Obiectivul principal al intregului proiect de restaurare, care a stat la baza alegerii solutiilor de iluminat, a fost acela de a reda comunitatii cea mai spectaculoasa realizare arhitecturala a stilului neogotic din Romania. Solutia Philips Lighting aleasa a trebuit sa se ridice la inaltimea provocarii, neinfluentand pe timp de zi arhitectura exceptionala a palatului si oferind pe timp de noapte o imagine cu o atmosfera de poveste, apreciata de vizitatori.

Citește și:

„Acum, Palatul Culturii este cu adevarat un simbol al frumusetii si istoriei Moldovei. Apreciem dedicatia echipei Philips Lighting Romania, expertiza si solutiile de cea mai noua generatie integrate perfect cu instalatiile si echipamentele tehnice moderne pe care le-am folosit in intregul proiect de restaurare,” - Dr. Lacramioara Stratulat, Manager al Complexului Muzeal National „Moldova”.

Pentru a respecta cerintele de calitate impuse in cadrul proiectului, au fost alese solutii de iluminat Philips Lighting capabile sa aduca o valoare adaugata intregului concept, oferind pe langa economiile de energie semnificative, specifice tehnologiei LED, un impact vizual deosebit si o experienta care iti taie rasuflarea. Un alt beneficiu adus de instalarea sistemelor cu LED il reprezinta si necesitatea unui nivel de mentanta scazut pe intreaga durata de viata a proiectului care, mai ales in cadrul iluminatului arhitectural, se doreste a fi foarte mare. Constienti de rolul esential pe care lumina il joaca in comunicarea unei identitati urbane, specialistii Philips Lighting Romania au propus solutii flexibile din gama Color Kinetics, ideale pentru accentuarea detaliilor arhitecturale, care completeaza armonios, prin efecte de lumina, geometria intregii cladiri.

Citește și:

Palatul Culturii Iasi

„Oferim clientilor nostri mai mult decat sisteme de iluminat, respectiv tehnologii capabile sa puna in lumina adevaratul concept al unui proiect. In plus, suntem mandri ca, alaturi de reprezentantii Palatului Culturii din Iasi, ai Proiectantului general si ai partenerului Philips Lighting, am concretizat cel mai mare proiect de iluminat arhitectural cu LED din Romania de pana acum. Credem ca Palatul Culturii este un exemplu remarcabil de spatiu transformat intr-o adevarata experienta senzoriala, prin arta si lumina, ” mentioneazǎ Bogdan Balaci, Director General Philips Lighting SEE.

In ultimii douazeci de ani, iluminatul architectural si-a depasit rolul de a oferi vizibilitate si siguranta, devenind o componenta esentiala in planul de dezvoltare a unui oras si o metoda excelenta de a dezvalui lumii intregi istoria si identitatea unei comunitati. Un proiect de iluminat precum cel al Palatului Culturii devine important pentru intreaga comunitate din multiple perspective: culturala – sustinand identitatea unica a orasului, economica – prin cresterea gradului de atractivitate a zonei ca si destinatie turistica si de business, sociala – implicand comunitatea locala in redescoperirea valorilor.

Citește și:

„Din decembrie 2009 si pana in prezent, Palatul Culturii a parcurs etapele celei mai ample lucrari de reconsolidare si restaurare de la inaugurarea sa, din 1925. Ne bucuram de aprecierea a peste 300.000 de vizitatori care au venit sa vada Palatul Culturii de la redeschiderea sa din aprilie 2016 si suntem mandri ca am putut aduce o stralucire noua acestui edificiu cultural ce domina orasul” - Viorica Frunza, Director Impex Romcatel SA, Proiectant General al lucrarilor de reabilitare si restaurare de la Palatul Culturii Iasi.

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.