Concurs educational la nivel national in scolile primare din Romania: Mousse si suc - aici sunt vitaminele istete!

Concurs educational la nivel national in scolile primare din Romania: Mousse si suc - aici sunt vitaminele istete!

Obiectivul acestui concurs este acela de a incuraja activitatile educationale interactive care sa promoveze beneficiile consumului zilnic de legume si fructe in randul copiilor din scolile primare.

comunicat de presa

Concursul national Mousse si suc – aici sunt vitaminele istete! va fi lansat in luna noiembrie in toate scolile primare din Romania, ca parte a unui program educational finantat de UE. Profesorii si scolile sunt invitati sa se inscrie in concurs pentru a avea acces la ghidul si materialele educationale si sa castige marele premiu – o tabla interactiva.

Obiectivul acestui concurs este acela de a incuraja activitatile educationale interactive care sa promoveze beneficiile consumului zilnic de legume si fructe in randul copiilor din scolile primare. Fructele si legumele sunt componente importante ale unei alimentatii sanatoase, iar consumul lor zilnic poate ajuta la prevenirea unor boli majore, cum ar fi bolile cardiovasculare si anumite tipuri de cancer.

„Este foarte important sa-i invatam pe copii despre importanta consumului zilnic de fructe si legume printr-o metoda distractiva si sa ne asiguram ca aceste activitati se desfasoara in scoli. OMS recomanda consumul a minim 400g de fructe si legume pe zi (excluzand cartofii si alte amidonoase) deoarece consumul de fructe si legume poate reduce riscul aparitiei unor boli necontagioase precum diabetul, obezitatea, bolile cardiovasculare si anumite tipuri de cancer. Potrivit legislatiei UE, conservantii, colorantii, aromele artificiale, zaharul sau alti indulcitori nu pot fi adaugati in sucurile 100% naturale, in nectaruri sau in mousse-uri”, a mentionat Serban Damian medic de familie, nutritionist acreditat IOC si expert al campaniei.

Mecanismul concursului national

Profesorii vor putea descarca materialele educationale si fisele de activitati pregatite pentru a fi sustinute in clase, care cuprind informatii atat despre ideea unei alimentatii echilibrate, cat si despre sucuri si mousse-uri, insa vor putea accesa si cateva exemple de postere disponibile pe website-ul campaniei. Acestia vor sustine cursuri/ ore tematice pentru a-i ajuta pe copii sa descopere beneficiile consumului de fructe si legume, rolul vitaminelor si mineralelor in alimentatie, piramida alimentatiei sanatoase si recomandarile nutritionale, importanta unui mic dejun echilibrat si tipurile de produse care pot fi obtinute din fructe si legume, precum sucurile 100% naturale si mousse-urile. Concursul va fi organizat in scoli unde elevii vor primii sarcina de a realiza un film sau unui proiect artistic care sa prezinte proprietatile sucurilor si mousse-urilor. Lucrarile elevilor vor fi prezentate pe website-ul campaniei www.sucsimousse.eu. Premiul pentru clasa care se va situa pe locul I consta intr-o tabla interactiva, iar pentru clasele care se vor situa pe locurile II si III, premiul consta intr-un proiector. Fiecare profesor al claselor situate pe locurile IV si V vor primi un set de suveniruri cu logo-ul campaniei, iar fiecare elev va fi rasplatit cu o mini tabla magnetica.

Despre program

Programul educational se va desfasura in cinci tari (Cehia, Lituania, Polonia, Romania si Slovacia) si este finantat de Uniunea Europeana si Polonia, precum si de de Fondul pentru Promovarea Fructelor si a Legumelor si a membrilor KUPS. Principalul obiectiv al programului este acela de a promova obiceiurile unei alimentatii echilibrate si sa beneficiile consumului zilnic de fructe si legume proaspete, dar si sucuri si mousse-uri. Scopul campaniei este acela de a creste gradul de constientizare cu privire la calitatea si valorile nutritionale ale sucurilor si mousse-urilor deoarece media consumului de sucuri in Romania este sub cea a Uniunii Europene.

Campania „Mousse si suc 100%! aici sunt vitaminele istete” este finantata de Uniunea Europeana si Polonia, precum si de Fondul pentru Promovarea Fructelor si a Legumelor si a membrilor KUPS.

Informatii suplimentare despre campanie sunt disponibile pe site www.sucsimousse.eu si pe pagina de Facebook „Traieste SMART”.

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri