Setari Cookie-uri

Intre eclipse

Toate discutiile premergatoare eclipsei de astazi m-au aruncat inapoi cu 12 ani jumate, in anul marii eclipse pe care ne-a fost dat sa o traim intr-un sfarsit de vara fierbinte.

de Alice Nastase Buciuta
Sursa: Coffechat

Toate discutiile premergatoare eclipsei de astazi m-au aruncat inapoi cu 12 ani jumate, in anul marii eclipse pe care ne-a fost dat sa o traim intr-un sfarsit de vara fierbinte.

Mi-am amintit cum am asteptat atunci sa se intunece soarele, stand pe plaja de pe care nicio nemarginire nu-mi parea imposibil de atins. Aveam toata viata inainte. Si nici macar faptul ca luna se aseza in calea soarelui nu mi se parea o intamplare demna sa imi bulverseze increderea ca lucrurile au mersul lor firesc, ca exista pentru fiecare un drum predestinat.

Cineva a spus atunci ca urmatoarea eclipsa mare, vizibila din tara noastra, va avea loc in 2011. Si imi amintesc cat de indepartat a sunat anul 2011 auzului meu trufas de atata tinerete, cate vieti mi-am imaginat ca voi trai pana in anul urmatoarei eclipse, care avea sa vina candva, intr-un deceniu viitor, intr-un veac viitor, intr-un mileniu viitor.

Privesc in urma si simt cei 12 ani ca pe 12 clipe. Si, totusi, am trait, cu adevarat, mai multe vieti. Cateva eclipse totale de inima. Cateva iubiri insemnate. Mai multe dezamagiri si nenumarate bucurii si sperante. Trei copii si tot atatea revelatii enorme. Un miracol al dragostei. O nunta. Un alt drum. O casa. Noi, impreuna.

Unde au incaput atatea minuni? Intre doua eclipse de soare, intre o indrazneala si alta a lunii, cata viata, cata dragoste, cata risipire…
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.