Setari Cookie-uri

Dragoste ireala: Stiinta manipularii in povestile cu zane

Fraza "au trait fericiti pana la adanci batraneti" ne face sa visam la un partener aproape imposibil de gasit.

"Si au trait fericiti pana la adanci batraneti"…aceasta fraza de final ni s-a implementat in subconstient si ne-a facut sa visam la un partener de viata perfect, aproape imposibil de gasit.

Poveste de dragoste cu zane Basmele care ne-au infrumusetat copilaria au avut intotdeauna la baza o poveste de dragoste ireala, in care barbatul indura chinuri groaznice pentru a ajunge la printesa inimii sale: trece prin foc, lupta impotriva fortelor malefice ale naturii sau infrunta balaurii si zmeii. Chiar si atunci cand moare, reuseste sa se trezeasca ajutat de zane cu potiuni magice si apa vie.

Calul alb, intotdeauna un prieten nelipsit, ii este alaturi si il poarta prin taramuri necunoscute pentru a il ajuta in gasirea printesei.

1. Probleme conflictuale in viata de cuplu

In lumea ireala formata de scriitori situatiile dificile si problemele conflictuale in viata de cuplu nu exista niciodata ci, mai degraba, cele doua personaje principale duc o lupta acerba cu cei din jurul lor care se impotrivesc relatiei.

Certuri, neintelegeri, discutii contradictorii? Nici vorba, pentru ei viata de cuplu este roz. De fapt, acestia sunt doar simple marionete care danseaza dupa comenzile stricte ale autorului. Lumea basmului este doar o himera, iar copilaria noastra a reprezentat un mod de a ne forma propria parere despre viata de cuplu, cand de fapt relatiile sunt niste labirinte intortocheate ale inimii.

2. Iubire vesnica

Este timpul pentru minutul de sinceritate: De cate ori nu ai visat la un print care sa te salveze si alaturi de care sa incepi o alta viata? Sa fie el prima ta dragoste si sa nu stii ce inseamna dezamagirea, asteptarea si esecurile?

Tot mai multe relatii aparent bine inchegate sunt ucise de viata cotidiana si instalarea rutinei. Mediul exterior, in special cel virtual, si-a pus amprenta pe trairile si sentimentele persoanelor, influentand in mod negativ viata de cuplu. Libertatea persoanei este ingradita si viata de cuplu are de suferit.


3. In cautarea barbatului perfect

Simplu, cuceritor si, cel mai important, fara defecte. Unde exista un astfel de barbat? Perfectiunea este un obstacol in calea iubirii, iar cautarea acesteia poate sa dureze o vesnicie. Inca de mici am crescut cu ideea unei relatii perfecte, adanc implementata in subconstient, in care sa nu existe probleme, certuri sau situatii contradictorii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.