Setari Cookie-uri

Pot face cancer practicand sexul oral?

Sexul oral a devenit un factor important in ceea ce priveste viata sexuala a cuplurilor insa, pe cat de intalnit si practicat este acesta pe atat de daunator este.

Sexul oral a devenit un factor important in ceea ce priveste viata sexuala a cuplurilor insa, pe cat de intalnit si practicat este acesta pe atat de daunator este.

Este placut, este incitant si, in acelasi timp, extrem de periculos pentru sanatatea noastra. Este dovedit stiintific faptul ca sexul oral este o cauza mult mai intalnita a cancerului la gat decat fumatul, informeaza Dailyinfographic.



Virusul HPV

HPV (virusul papiloma uman) este cunoscut pentru faptul ca infecteaza organele genitale si se transmite de obicei prin contact sexual, fiind mai intalnit la femei decat la barbati. Aproximativ 80% dintre femei iau acest virus de-a lungul vietii.

In ultimii 20 de ani raspandirea virusului HPV prin practicarea sexului oral a determinat cresterea cu 30% a cancerului la gat la barbati. Pana de curand, medicii erau convinsi de faptul ca aceasta boala este provocata din cauza consumului in exces a alcoolului si a tutunului, insa se pare ca nu este asa. Principala cauza care determina cancerul la gat este virusul HPV, luat prin sex oral.


Citește și:

Exista un vaccin impotriva virusului HPV, care este destul de eficient, peste 90% din persoanele vaccinate fiind ferite de infectiile care pot aparea prin practicarea sexului oral sau obisnuit neprotejat.

Ce este si cum se manifesta cancerul la gat?

Cancerul la gat apare de obicei ca mici rani sau excrescente in interiorul gurii si de-a lungul gatului. Cu ajutorul unor aparate speciale, acesta poate fi depistat inca din faza incipienta. Cele mai comune simptome care dau de gol aceasta boala sunt:

- raguseala;

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.