Setari Cookie-uri

De ce urasc Craciunul

Exista depresia de primavara, cea de vara, cea de toamna, dar cea prilejuita de sarbatorile de iarna le intrece pe toate. De ce?

Exista depresia de primavara, cea de vara, cea de toamna, dar cea prilejuita de sarbatorile de iarna le intrece pe toate. De ce?
  • pentru ca… este inainte de Revelion Nu stiu cum se face dar cele trei zile de sarbatoare adauga noi si indiscrete kilograme, facand imposibila imbracarea rochiei cumparate special pentru noaptea dintre ani.
  • pentru ca... nu ma pricep la cadouri Si mai presus de toate, fac cumparaturile pe ultima suta de metri, asa ca imi este practic imposibil sa ii fac fericiti pe toti. Uneori mai si omit pe cineva.
  • pentru ca... toti oamenii devin brusc mai buni Intreaga sarbatoare devine o cursa pentru titlul de cel mai omenos cetatean. Ne impresioneaza mai mult suferimta celorlalti, ne uitam blajin la cei fara adapost, ne amintim de vechile prietenii.
  • pentru ca... nu imi plac sms-urile stupide Si intrucat nu prea avem timp, trimitem un sms sablon intregii agende. Daca se intampla sa primim unul mai rasarit il salvam si il trimitem si celorlalti. Mi-e dor de felicitari scrise de mana, mi-e dor de un pic de liniste.
  • pentru ca... e un prilej de bucurie pentru cei indragostiti Iar eu intotdeauna sunt singura de sarbatori... Toata lumea isi afiseaza iubirea, iar eu inghit in sec. Nu stiu cum se face, dar nu am avut niciun Craciun in doi.
  • pentru ca... metrourile sunt inundate de cersetori afoni Inca din noiembrie trebuie sa asist la vocalize disperate ale celor mai putin norocosi.
  • pentru ca... trebuie sa fii fericit de sarbatori
  • pentru ca... in fiecare an primesc pijamale
  • pentru ca... toate firmele se imbulzesc sa imi faca oferte de Craciun, atingand de cele mai multe ori pragul ridicolului si sugerandu-mi ca materialele de constructie sunt cadoul perfect.
  • pentru ca... toata lumea se crede Mos Craciun Nici nu stiu ce mai inteleg copii cand vad atatia oameni ce il imita pe Mos Craciun la televizor. Ca sa nu mai spun ca trendul anual este caciula de Mos Craciun. Chestia asta nu se demodeaza o data?
Da, recunosc sunt un pic rautacioasa. De fapt, sunt prea rautacioasa. Am scris acest pseudo-articol, pentru ca uneori sarbatorile pot deveni prilej de chin, mai ales cand esti zi de zi bombardat cu mesaje exagerate si enervante despre ceva atat de intim. Tastand, mi-am dat seama cat de mult imi place totusi Craciunul. Cu toate acestea l-as simtit mai mult, m-as bucura mai mult de el, daca nu mi s-ar spune din toate colturile ca este, va fi sau a fost Craciunul. Un articol de Madalina E.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.