Setari Cookie-uri

Teama de casatorie

Pentru unele persoane casatoria nu naste nici un motiv de teama, pentru altele insa acest subiect nici nu intra in discutie. Alti oameni isi doresc o familie, dar cand vine vremea concretizarii au ezitari.

Pentru unele persoane casatoria nu naste nici un motiv de teama, pentru altele insa acest subiect nici nu intra in discutie. Alti oameni isi doresc o familie, dar cand vine vremea concretizarii au ezitari.

De ce se tem cuplurile?


La baza acestor temeri sta si modul in care cei doi indragostiti au crescut. Cand parintii s-au inteles si au fost fericiti impreuna, au reusit in viata si si-au crescut copiii cu dragoste, influentele asupra copilului lor sunt pozitive. Astfel ca, daca ati avut o asa familie, cu siguranta nu aveti nici un motiv de a fi retinuti in fata casatoriei, din contra, cred ca v-o doriti mult. Insa cei care au trecut prin divortul parintilor, au simtit greutatile vietii mai intens ori au trait scandaluri in familie cu siguranta vor deveni foarte atenti cand vine vorba de casatorie.

Unora le este teama de schimbare si nu se simt pregatiti pentru responsabilitatile pe care le cere o familie. Poate nu s-au realizat inca profesional ori nu si-au capatat independenta intr-atat incat sa plece de langa parinti.

Pentru unele persoane ideea de a imparti le vine greu sa o accepte, mai ales in privinta finantelor. Responsabilitatile dintr-o familie sperie si ele cuplurile, caci toate activitatile vor trebui impartite astfel incat fiecare sa faca ceva, fetele sa invete sa gateasca etc. Pentru barbati casatoria inseamna o responsabilitate mai mare, pentru ca in general ei sunt cei care sustin o familie.

Un alt motiv pentru care se intarzie casatoria este acela ca indragostitii se tem sa nu le fie constransa libertatea, se tem sa nu se plictiseasca daca vor avea zilnic langa ei persoana iubita, se tem de un program de viata mai strict, in care, pe langa serviciu, intra si toate treburile casnice si atentia pe care trebuie sa o acorde partenerului, chiar daca sunt obositi sau nervosi.

Cuplurile se tem ca nu vor avea parte de ceea ce se asteapta sa primeasca, se tem de infidelitatea partenerului si de suferinta, de divort si urmarile acestuia mai ales daca vor avea un copil. Iata un alt motiv de a se teme: copilul. Acesta inseamna multe responsabilitati, nervi infranati, timp care ar fi trebuit sa fie al cuplului, bani, educatie etc. Un copil inseamna calatorii mai putine iar pentru barbat poate inseamna si indepartarea iubitei sotii pe o perioada buna de timp (sarcina, timpul pe care femeia il acorda copilului in primii ani de crestere etc.), astfel el s-ar putea simti neglijat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.