Setari Cookie-uri

El vs ea: Dragostea la distanta

Azi voi aborda un subiect destul de des intalnit, zic eu. Cel putin in zona in care locuiesc eu. Marea intrebare pe ziua de azi este: Rezista dragostea la distanta?

Azi voi aborda un subiect destul de des intalnit, zic eu. Cel putin in zona in care locuiesc eu. Marea intrebare pe ziua de azi este: Rezista dragostea la distanta?

Intrebarea se adreseaza celor casatoriti care au un trecut si o baza presupus solida si se refera la despartirile pe o perioada determinata. Poate plecarea in strainatate pentru o anumita perioada de timp sa afecteze o casnicie? Si daca da, atunci in ce fel?

Sa presupunem ca exista niste probleme de ordin financiar, sau pur si simplu este in joc cariera, sau ascensiunea in cariera. Dupa lungi discutii intre cei doi membri ai cupului in ceea ce priveste viitorul comun dar si cel personal al fiecaruia, se ajunge la concluzia ca plecarea este ceva necesar. Nu ceva inevitabil, dar un pas care poate fi avantajos atat pentru familie cat si pentru individ. Dupa ce decizia a fost luata, urmeaza o perioada de acomodare cu ideea ca celalat va lipsi o perioada de timp. In acest rastimp te incurajezi ca totul va fi bine, ca timpul va trece repede, ca sunteti un cuplu solid, ca nu are ce sa se intample.

Acum vorbind la concret, voi prezenta lucrurile din punctul ei de vedere in conditiile in care ea este cea care ramane acasa.

El a plecat ieri. Tu, te trezesti dimineta intinsa in mijlocul patului. Destul de comod doar ca parca prea mare. Si prea gol… Iti iei micul dejun si-ti savurezi cafeaua in liniste. Prea liniste… Ajungi la birou si timpul trece parca mai repede. Auzi o gluma buna sau o chestie interesanta sau iti aduci aminte de ceva si pui mana pe telefon sa-l suni. Si-ti dai seama ca nu poti. Ei, las’ ca o sa vorbiti deseara. Cand ajungi acasa, te asteapta doar pisica. Parca nici foame nu ti-e daca trebuie sa manaci singura.

Zilele trec, voi vorbiti doar seara daca se poate, daca nu atunci va trimiteti un mesaj de “noapte buna” si “te iubesc”. Noptile trec cel mai greu. Obisnuinta asta! La naiba cu patul asta mare! Bine ca e pisica care sa te incalzeasca cu blanita ei moale.

In cele din urma iti dai seama ca nu poti sa-ti petreci tot restul timpului pana la intoarcerea lui izolata si singura gandindu-te la el. Asa ca incepi sa petreci timp cu prietenii. Ca sa treaca timpul mai repede. Nu-ti prea pica bine sa stai cu cei casatoriti pentru ca te face sa-ti fie dor de jumatatea ta, asa ca preferi compania celor singuri. Si timpul trece si tu te simti parca tot mai sigura de tine, tot mai libera si… Hopa! Ceva se schimba? Nu de asta iti era cel mai frica? Ca se va schimba ceva? Daca face si el la fel insemana ca ceea ce era inte voi se schimba? Ce face el de fapt acolo? Cu cine isi petrece timpul?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.