Setari Cookie-uri

Cum sa fii o sotie perfecta

Ne casatorim din dragoste, suntem fericite si ne simtim iubite, ne gandim cum sa il surprindem mereu si savuram momentele in care suntem alintate, ne pierdem in seri romantice si cuvinte dulci si cel mai frumos lucru pe care il traim e bucuria de a avea zilnic langa noi persoana iubita.

Ne casatorim din dragoste, suntem fericite si ne simtim iubite, ne gandim cum sa il surprindem mereu si savuram momentele in care suntem alintate, ne pierdem in seri romantice si cuvinte dulci si cel mai frumos lucru pe care il traim e bucuria de a avea zilnic langa noi persoana iubita.

Incet-incet, atentia noastra isi schimba focalizarea, incepem sa acordam mai mult interes muncii, nu mai gatim impreuna, nu mai facem curat impreuna ci doar noi ramanem la cratita si utilizam carpa de sters praful, ne concentram asupra copiilor si uitam ca trebuie sa ii acordam si lui atentie si momente de gingasie, imganiea noastra nu mai este atat de importanta si ce conteaza ca parul nu este ingrijit si miroase a mancare? Pentru ei devine mai important un meci la televizor decat sa petreaca timpul cu noi, e mai interesant ziarul decat cuvintele noastre, se disteaza parca mai mult cu prietenii decat cu noi, iar locul serilor romantice si pline de dragoste l-a luat serile pline de oboseala, stres de la serviciu si rutina activitatilor zilnice. Unde s-au ratacit toate acele gesturi mici dar pline de dragoste? Unde e atentia, unde-s cuvintele dulci, joaca si veselia ce dominau timpul petrecut impreuna? Unde e pasiunea si sustinerea reciproca, bucuria ca ne intalnim la final de zi ori ca deschidem ochii dimineata privind persoana iubita? Cu timpul, parca intensitatea iubirii se pierde, frumusetea relatiei se sterge si totul devine obisnuinta, o relatie fada si lipsit de emotii, monotona, constanta.

Chiar daca poate multi ar contesta aceasta afirmatie, totusi intr-o relatie femeia are cea mai mare putere de a face ca totul sa fie frumos, asa cum era la inceput (nu vorbesc de acele cupluri in care continuarea relatiei nu isi mai are sensul din diverse motive).

Este simplu sa il tii langa tine si sa il faci fericit. Ca orice om, si el tinde sa ramana cat mai mult timp acolo unde se simte cel mai bine, si unde s-ar putea simti asa daca nu langa noi? A fi nevasta nu-i o meserie, e poate o arta, ceva frumos si probabil singurul drum spre fericire. Dar cum sa fii o sotie perfecta? Iata cateva trucuri usor de infaptuit dar care au o mare rezonanta sentimentala asupra relatiei voastre.

Cand spui “te iubesc”?

Depinde foarte mult de cuplu. Aceste cuvinte se pot spune des, in convorbirile telefonice, cand va vedeti, deci de cateva ori pe zi, insa riscul este ca acestea sa devina un cliseu verbal, sa nu mai trezeasca emotii si sa nu mai aiba acel efect pe care ar trebui sa il aiba. La polul opus, aceste cuvinte spuse prea rar nu mai inspira acea incredere, acea siguranta care trebuie sa existe intr-un cuplu, siguranta ca celalalt te iubeste (nu se stie pana cand, dar momentan iubeste). Cel mai bine este sa rostiti “te iubesc” in momentele in care se simte nevoia acestor cuvinte, atunci cand aveti greutati sau, din contra, sunteti foarte fericiti, atunci cand va iubiti sau cand il vezi ingrijorat, cand pur si simplu simti nevoia sa i-o spui.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.