Setari Cookie-uri

Cu Coelho, despre sufletul pereche

O poveste emotionanta despre iubire, mister si curaj

Brida: a treia carte scrisa de Paulo Coelho dupa Alchimistul a fost publicata in Brazilia in 1990 si mai apoi tradusa in 24 de limbi.

Cel de-al treilea roman al lui Paulo Coelho este o poveste despre cautare spirituala si autocunoastere, dar autorul inveleste simbolul si de aceasta data intr-o frumoasa poveste de dragoste.

Brida este o tanara care crede ca exista o punte intre vizibil si invizibil. In cautarile ei, intalneste un intelept care-o invata sa-si infranga temerile si o femeie care o invata sa danseze ascultand muzica tainica a lumii. Amandoi vad ca ea are un dar, insa stiu ca acest dar nu are valoare decat daca ea ajunge sa-l descopere de una singura. (editura Humanitas)

Despre “Brida” Paulo Coelho dezvaluia pe blogul sau cateva detalii care ne-au trezit interesul inca de pe atunci: “In Brida (…) sunt doua modalitati prin care iti poti recunoaste sufletul pereche: prima - prin magie, intrand intr-o transa care iti permite sa vezi o lumina peste umarul sufletului tau pereche, iar cea de-a doua – asumandu-ti riscuri, savarsind greseli, iubind persoanele nepotrivite pana cand, intr-un final, iti gasesti sufletul pereche. Asadar, iata intrebarea mea: ai prefer sa incerci sa iti gasesti sufletul pereche prin magie sau facand greseli, asumandu-ti riscuri?”

Intrebarea scriitorului nu mi-a dat pace. Sunt sigura ca fiecare dintre noi ar prefera sa aleaga varianta cea mai simpla dintre toate, sa recunoasca dupa o sclipire ori un semn de orice natura sufletul sau pereche si sa nu isi ridice vreodata intrebarea “Oare suntem meniti sa fim impreuna?”.

Confirmarea ca ai alaturi pe cel sortit, ca o mana nevazuta va tine strans uniti si nu exista pericolul de a fi despartiti vreodata, este confortabila si… aproape plictisitoare. E drept, tanjim dupa confirmari si aspiram catre linistea sentimentala absoluta. Dar in acelasi timp ne temem de monotonie mai mult decat de orice altceva. Iar incertitudinea in cantitati moderate este in aceasta situatie sarea si piperul unei relatii. Odata cu certitudinea ca esti iubita vine si sfarsitul unei relatii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.