Setari Cookie-uri

Blog Kudic: Hai, cu tupeu!

Astazi analizam singuratatea. Copii, pe locuri, fiti gata

Astazi analizam singuratatea. Copii, pe locuri, fiti gata…

Si mi-a fost greu sa ma hotarasc. Nu ma pot abtine sa ma gandesc la gandurile celor ce vor citi. Mai ales la gandurile celor care pornesc din start cu prejudecata ca fericirea suprema sa afla in interiorul unei relatii. Si ca cei care afirma macar partial contrariul, sunt niste ipocriti.

Dar trec peste asta multumindu-ma sa afirm empiric “niste superficiali…”

Intr-un episod Sex and the City fetele infruntau problema statutului de “single” la 30 de ani. Adevarul este ca in realitate varsta nu conteaza absolut deloc. Societatea este la fel oricand, oriunde si in orice conditii.

In ultimele luni ma tot intalnesc cu lume - fie prieteni foarte apropiati, fie cunostinte, fie anonimi - care reactioneaza tare dubios in momentul in care, total intamplator si contextual, afla ca…waaaa… da!!! sunt singura. Ba mai mult sunt “o singura” zambareata si destul de fericita. La inceput am fost socata de reactie. Ma simteam cu musca pe caciula, putin marginalizata, obligata sa imi arunc priviri interioare pentru o analiza cat mai obiectiva. Bun. Poate lumea te accepta singur. Dar si singur si fericit, categoric nu! Bai… poti sa fii singur deprimat, singur parasit, singur indragostit fara speranta, singur drogat, singur betiv, singur nebun, dar SINGUR normal, fericit si fara initiativa de schimbare… nu.

Apoi chestiile astea au inceput sa ma amuze. Acum, ma joc.

Ei. La inceput chiar am avut bunavointa de a le explica. “Bai…sunt bine…nu, nu zic doar asa…bai…ma cunosti de ani de zile…nu, nu vomit noaptea…nu, nu merg la psiholog…nu, chiar mai si ies din casa…da…sunt fericita.” si da, in sfarsit “NU, NU sunt gay!”. Dar asta a fost la inceput.

Apoi am inteles ca in general primeam astfel de remarci grijulii de la oamenii care isi facusera un obicei din lancezeala intr-o relatie lipsita de orizonturi. Ei, pentru ei eu eram un specimen. Eu si fetele mele. Care nu tineam urgent si neaparat nici sa avem copii, nici nunta, nici stabilitatea si confortul unui statut. Pentru ca noi vrem o relatie - cand om vrea - si nu integrarea in absolutul societatii contemporane.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.