Setari Cookie-uri

As vrea sa pot spune ca am avut un amant

Buna ziua, ma numesc S. L., am 32 de ani si am avut un amant.

Buna ziua, ma numesc S. L., am 32 de ani si am avut un amant.

Cam asa imi imaginez eu prezentarea la o intalnire a N. A. D. A. (Nevestele Anonime Dependente de Amanti). Stiti clasicele intalniri ale alcoolicilor anonimi, nu-i asa? Toata lumea le stie, dar Asociatia Nevestelor e atat de secreta incat doar prietenele mele cele mai bune stiu de ea. Pentru ca ele o constituie. Dar poate n-ar strica sa recunoastem fatis... unde e problema, domnilor? Ca de obicei barbatii sunt cei care infiereaza aceste activitati extraconjugale, desi ei le provoaca... doamnele, de obicei, chiar daca nu le aproba, inteleg.

Citisem acum cateva zile niste articole pe aici... De fapt, mai mult comentariile puse pe articole trebuie comentate, decat articolele.... pentru ca articolele in sine imi plac, in schimb comentariile sunt infioratoare. Ceva gen OTV, sfarsitul lumii, SIDA, femei usoare... Si, ce-i culmea, barbatii sunt cei care acuza cel mai tare. Pai e corect, domnilor? Dupa ce ca din cauza voastra ne pierdem virginitatea, tineretea, linistea si fiecare noapte, tot voi dati cu piatra?

Citisem comentariul unui barbat care inca nu implinise 30 de ani: barbatul, daca are acasa tot ce ii trebuie, nu inseala... Asa sa fie oare? Semne mari de intrebare se ridica, pentru ca, teoretic ( si presupun ca si practic, din putina mea experienta de viata ) barbatul inseala pentru ca asta e natura lui. John Fowles spunea ca monogamia este un accident, o anomalie a normelor sociale, religioase si partial arhetipale... si se stie, deasemenea, ca singurele animale - ca titlu generic, iar aici se incadreaza si omul, ca vertebrat - deci singurele animale fidele sunt porumbeii. Oamenii in niciun caz...

Iar aici ar fi cazul sa punem in discutie cateva tabuuri ale "societatii secolului XXI" sau 21 pentru cei care nu cunosc cifrele romane ( sa nu va suparati, dar cred ca pot sa numar pe degete oamenii care pot sa descifreze in mai putin de un minut ce cifra e asta: MDCCLXVII). In general, tabuurile sunt legate de sex, stabilitatea sexuala, societatea maritala si, undeva marginal, automutilarile. Si pe asta n-o zic eu, ci psihologii aceluiasi secol XXI - probabil am uitat sa va spun, si eu sunt psiholog. Lasam automutilarile deoparte, desi fiecare dintre noi le practica zilnic: va amintiti cea mai noua pereche de pantofi? Strang in draci, dar nu ne lasam ! Cam tot aia e, chiar daca nu se foloseste o lama sau un bici, ca sa nu mai vorbim de epilatul inghinal cu ceara sau alte practici la fel de feminine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.