Setari Cookie-uri

Parerea lui: Ce-am gasit al meu sa fie

Exista o diferenta subtila si importanta intre antimarketing si demarketing. De exemplu, avem doua produse din aceeasi categorie, sa zicem detergenti. Daca detergentul A spune ca scoate bine petele, iar detergetul B scoate si mai bne petele, asta este concurenta directa (antimarketing). Daca detergentul A spune ca scoate petele iar detergentul B spune ca lucrul cel mai important referitor la un detergent este sa miroasa parfumat, asta e concurenta laterala (demarketing). Care este principiul? Fiecare persoana are niste criterii dupa care cumpara ceva (o idee, un produs, un serviciu, etc.). Antimarketingul propune recunoasterea ca front comun a acelorasi criterii de baza ale unui client si promovarea unor performante mai bune pe acele criterii. Demarketingul abordeaza o tactica laterala, incercand sa identifice segmente de piata care au necesitati diferite, propunand criterii diferite sau altfel ierarhizate.

Exista o diferenta subtila si importanta intre antimarketing si demarketing.

De exemplu, avem doua produse din aceeasi categorie, sa zicem detergenti. Daca detergentul A spune ca scoate bine petele, iar detergetul B scoate si mai bine petele, asta este concurenta directa (antimarketing). Daca detergentul A spune ca scoate petele iar detergentul B spune ca lucrul cel mai important referitor la un detergent este sa miroasa parfumat, asta e concurenta laterala (demarketing). Care este principiul? Fiecare persoana are niste criterii dupa care cumpara ceva (o idee, un produs, un serviciu, etc.). Antimarketingul propune recunoasterea ca front comun a acelorasi criterii de baza ale unui client si promovarea unor performante mai bune pe acele criterii. Demarketingul abordeaza o tactica laterala, incercand sa identifice segmente de piata care au necesitati diferite, propunand criterii diferite sau altfel ierarhizate.

Desigur ca cel mai la indemana atunci cand partenerul inseala este furia si gelozia. Cam in aceeasi gama isi fac simtite prezenta si reprosurile si manipularile emotionale, in care unii oameni sunt specialisti fara sa stie. Of course, acestea pot functiona, dar nu rezolva problema, ci doar o amana. Gelozia inseamna a admite faptul ca nu esti in stare sa-i oferi partenerului lucrurile dupa care tanjeste si ca nu ai capacitatea sa lucrezi la relatie, dar in schimb ai o foarte larga darnicie de a-i scoate ochii partnerului cu aceasta incapacitate proprie. Cine suporta asemenea gelozie, e problema lui/ei. In momentul in care apar gelozia, frica, constrangerea, partenerii nu se mai pot simti in largul lor sa ofere ce au mai bun pentru a-l face pe celalalt fericit, in schimb se crispeaza in propriile pozitii in care acumuleaza suferinta din care daca nu invatat isi creeaza un cerc vicios.

Consider ca libertatea, increderea si fidelitatea sunt niste practici care atata vreme cat exista, pot continua sa existe... (implicit, o conditie pentru a continua sa existe, este sa fie prezente...)

Orice problema nu poate fi rezolvata in adevaratul sens al cuvantului daca nu e inteleasa. Foarte putini devin CURIOSI. La capitolul curiozitate nu intra intrebarea pe tonul "dar ce-are X si n-am eu?".

Iubirea este ca o pasare libera, pe care daca o lasi sa zboare, se intoarce la tine. Observa ca nu am spus ca iubirea e ca o pasare pe care daca o lasi sa zboare si nu se intoarce la tine, o chinuiesti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.