Setari Cookie-uri

Ce nu stiai despre... cioara si libidou

Unele popoare asiatice consuma carne de sarpe, de caine sau de pisica. Altele, situate destul de aproape de noi, pastreaza o traditie pe care sovieticii o ingropat-o in praf. Vantul de dupa caderea URSS a imprastiat insa acel colb, iar acum lituanienii revin cu drag la obiceiul lor strabun: vanatoarea de ciori.

Cioara si libidoul, in Lituania.

Unele popoare asiatice consuma carne de sarpe, de caine sau de pisica. Altele, situate destul de aproape de noi, pastreaza o traditie pe care sovieticii o ingropat-o in praf. Vantul de dupa caderea URSS a imprastiat insa acel colb, iar acum lituanienii revin cu drag la obiceiul lor strabun: vanatoarea de ciori.

Ritualul presupune o deplasare uneori pe sute de kilometri, in cautarea stolurilor de pasari negre, puternice si cu o durata de viata care starneste invidie in randul intregului regn animal, in frunte cu omul. Pasarea neagra nu ne face rau, insa din cele mai vechi timpuri a fost asociata cu moartea, cu raul, cu hotia. In Lituania, este vanata pentru carnea ei atoasa, care necesita o fierbere de o ora, spun femeile care se ocupa de gatire, dupa ce barbatii ajung acasa cu captura. E o traditie si nicidecum o mancare de baza. Totusi, nu pot fi uitate perioadele grele, in care saracia ii impingea pe locuitorii frumoasei tari sa vaneze mai mult, din disperare. Rusii au interzis practica, marturisind ca este dezgustatoare. Cum Lituania a scapat de sub ocupatia directa, oamenii nu au rezistat fortei care ii impingea catre obiceiurile vechi.

Citește și:

Pasarile mai tinere sunt mai bune fiindca se gatesc mai usor in ulei incins, iar langa o portie zdravana de legume constituie o adevarata delicatesa. Intrebata de catre un reporter de la National Geografic, Dalia Keriene, stabilita in Kalnaberze, a declarat: “Este un fel de mancare nemaipomenit. Carnea de cioara e foarte gustoasa si buna in special pentru barbati, deoarece creste potenta sexuala. Incercati-o si veti vedea.”

Chiar daca cioara se stie ca umbla prin diferite locuri si bacteriile pot constitui un risc pentru om, medicii din Kalnaberze au asigurat ca prajirea la 190 de grade Celsius este suficienta, carnea devenind sigura pentru oricine. Traditia reinvie, se raspandeste si ii atrage si pe tinerii care la inceput se sfiesc, se resineaza si considera ca se umilesc mancand asa ceva. Dar totul face parte din istoria si obiceiul lor, componente foarte importante ale fiecarui popor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.