Setari Cookie-uri

Iubire sau dependenta?

Intr-adevar trebuie sa renunt la mine pentru ca TU sa ma iubesti?

Articol realizat pentru cititoarele Kudika de Cristina Miculete, viitor psiholog, trainer dezvoltare personala .

Intr-adevar trebuie sa renunt la mine pentru ca TU sa ma iubesti?

Cateodata devin o copila care viseaza la povestile de dragoste care m-au fascinat de-a lungul anilor.
Oare te iubesc sau sunt dependenta de tine? Si care e diferenta intre aceste buchete de emotii care ma coplesesc?

Cand ma indragostesc simt ca nu pot trai fara El iar atunci cand daruiesc dragoste nu astept nimic in schimb.

Deseori ma predau cu toata fiinta mea celuilalt si il fac responsabil pentru binele meu, pentru ceea ce simt si experimentez. Ma daruiesc cu totul si astept ca el sa umble golul care s-a asternut undeva in interiorul meu. Ca o iresponsabila ma abandonez si refuz sa-mi asum responsabilitatea pentru propria mea fericire.

Imi amintesc acum aceste intrebari tulburatoare care ma urmareau acum ceva vreme. Lipsa maturitatii, simtului puternic personal, lipsurile si nevoia de iubire resimtita de pe vremea copilariei, m-au impins intr-o capcana a abandonarii si renuntarii la propria-mi persoana si a ceda responsabilitatea Lui.

M-am gasit cersind acea iubire care imi lipsea, m-am trezit guvernata de temeri, in special traind groaza pierderii obiectului iubirii. Si de unde era sa stiu ca de fapt imi lipsea iubirea fata de mine? De unde era sa stiu ca o data cu varsta nu am reusit sa depasesc iubirea adolescentina si copilareasca pe care am considerat-o adevaratul sentiment.

Ce faci cand te agati de iubirea Lui pentru a simti ca esti demna de iubire, pentru a-ti confirma valorile si meritul personal de care ai fost privata cand erai mica?

Ce faci cand inconstient recreezi atmosfera vremurilor trecute pentru a te impune si a demonstra ca esti demna de a fi iubita, cand cersesti atentia si iubirea , intr-o maniera exagerata pentru a suplini lipsurile eului tau interior?

Au trecut vremurile in care faceai parte din pantecul mamei si erai indreptatita sa reconstruiesti legatura cu cea care ti-a dat viata, cand asteptarile ca ea sa-ti indeplineasca nevoile si sa-ti hraneasca emotiile erau fondate.

Acum e timpul sa alegi constient si sa lupti cu acea parte din tine care alege pe baza ranilor si lipsurilor trecutului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.