Setari Cookie-uri

Vaccin impotriva dragostei!

V-ati gandit vreodata ca s-ar putea ca unii dintre noi să fim imuni la dragoste?

V-ați gandit vreodată că s-ar putea ca unii dintre noi să fim imuni la dragoste? Știu, sună foarte ciudat dar gandiți-vă puțin: spunem că iubim cu toată forța și totuși, in momentul in care ceva neprevăzut apare in viața noastră, ne indoim de persoana de langă noi și, datorită sentimentului de frică ce ne incearcă, activăm scutul de protecție, sentimentele scad in densitate. Cu cat se repeta mai des aceste momente, cu atat dragostea scade.

Se spune că femeile in general sunt primele care simt cand o relație este pe sfarșite și suferă mai puțin decat bărbații. Inclin să dau dreptate celui ce a zis acest lucru. Am avut un prieten timp de doi ani și jumătate și credeam că-l iubesc, dar cu timpul m-am răcit. Era posesiv, gelos, nervos și am ajuns să nu mai simt nimic pentru el. In clipa cand i-am spus că vreau să ne despărțim nu am avut nici un regret și totuși a fost o perioadă cand l-am iubit. Povestea s-a repetat. Se pare că scutul meu se activează foarte repede și orice sentiment de dragoste ce m-ar putea lega de persoana de langă mine se transformă subit intr-unul de indiferență.

Acum sunt cu cineva și vorbim ca la anul să ne căsătorim, totul este bine și frumos doar că intr-o seară, pe la miezul noptii, mi-a sunat telefonul: era un cunoscut aflat intr-o stare de ebrietate „profundă” deoarece fusese ziua lui de naștere. Au urmat niște discuții nu prea plăcute cu iubitul meu, nu cu țipete, dar mi-am dat seama că gelozia ii umbrește judecata. Pană la urmă care a fost vina mea?! Mi-a reproșat că el nu ar suna niciodată o femeie atat de tarziu dacă nu ar fi vrut ceva de la ea dar, și revin, vina mea care este?!

Nu i-am spus eu să mă sune, nu vroiam să mă sune. Ei pot suna cand sunt beți pe oricine nu le pasă și nu se gandesc că acele persoane ar putea să fie cu cineva, sau că este o oră la care nu-ți mai permiți să dai telefoane. Poți invinui pe cineva din cauza unui telefon primit? Oricare ar fi răspunsul, acum știu că am făcut un pas inapoi... Mi se pare că nu mai e persoana de care m-am indrăgostit, ci o relație trecătoare. Nu imi doresc acest lucru dar vaccinul iși face efectul fără a cere aprobarea mea.

Cați oameni pot spune că simt același lucru ca și mine?! Este atat de posibil să iubești pe cineva cu toată forța azi și maine să se schimbe totul, să nu simți nimic, o remușcare, un regret, o lacrimă să-ți inunde trupul? Să insemne oare, asta, că nu iubim indeajuns de mult sau că este doar o pasiune? Oricum dragostea trece pană la urmă deci putem spune că nu vom iubi niciodată in adevăratul sens al cuvantului.

Mi s-a spus de multe ori că nu am suflet, că nu țin la nimic, că nu am păreri de rău și sentimente, că sunt ca o păpușă de gheață la a cărei inimă nu va ajunge nimeni niciodată, dar eu mă bucur enorm de mult că acest vaccin iși face efectul. Am mai puține de pierdut și multe suferințe de evitat.

Queenie

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.