Setari Cookie-uri

Alchimia iubirii: Amesteca aceste 12 ingrediente

In orice relatie este nevoie de cateva ingrediente de baza si un strop de imaginatie pentru ornarea in stil propriu.

Exista nenumarate moduri prin care se poate strica o relatie, oricui i se poatre intampla sa greseasca din cand in cand. Partea cea mai grea la lipeli este sa le faci sa mearga. Unii oameni cred in formula "fericiti pana la adanci batraneti" si este alegerea lor, adevarul este ca nu trebuie sa fii chiar un geniu in metafizica pentru a face o combinatie frumoasa, e nevoie doar de putina creativitate si multa bunavointa. Insa poate parea foarte greu daca partenerii sunt nepotriviti sau unul dintre ei nu este suficient de pregatit pentru o relatie asumata, matura si de lunga durata. Sa fii disponibil emotional este un lucru greu de facut mai ales dupa o dezamagire in dragoste. In orice relatie insa este nevoie de cateva ingrediente de baza si un strop de imaginatie pentru ornarea in stil propriu.

Ingredientele iubirii adevarate

alchimia iubirii Foto: mikeledray, Shutterstock

Citește și:

1. 3/4 cana de sinceritate

Sinceritatea este extrem de importanta intr-o relatie, nu neaparat pentru ca este o virtute ci deoarece a fi sincer cu partenerul pastreaza increderea acestuia si integritatea legaturii. Uneori cu intentii bune ascundem lucruri de persoana draga, pentru ca i-am luat un cadou si nu vrem sa-l vada pana la momentul potrivit sau deoarece consideram ca adevarul doare, dar inainte de a omite informatii cand spunem ceva sau inainte de a scormoni prin sertarul din bucatarie dupa o minciuna buna, care sa ne ascunda urmele, trebuie sa va ganditi daca voua v-ar placea sa fiti in situatia respectiva, fiti macar un pic empatice. Increderea este usor de pierdut si incredibil de greu de recucerit. Deci daca dragostea vietii voastre isi pierde increderea in voi este grav, mai ales daca este o persoana puternica, independenta si care se respecta, caz in care va va parasi definitiv.

Citește și:

2. Un varf de romantism

Prea mult romantism strica, nimeni nu vrea sa traiasca doar printre petale de trandafiri, lumanari pe masa si sa calce doar pe puf, uneori ti se acreste de prea mult roz si prea mult bine. In plus, daca totul este dus la extreme nimeni nu mai stie sa aprecieze lucrurile marunte, ti se poate face chiar greata de la atata muzica lina si mancaruri fine acompaniate de vorbe de duh. Dar evident, daca va doriti ca relatia sa fie stabila va trebui totusi sa condimentati din cand in cand cu cate un strop de romantism, pentru ca feminitatea nu strica nici unei doamne si chiar barbatii adora sa aiba fluturi in stomac, desi de cele mai multe ori nu recunosc. Este nevoie de multa munca pentru a ramane in limitele normale, un pic de creativitate si evident niste interes din partea celui care pregateste o surpirza, o cina romantica sau o seara de neuitat. Cel mai greu lucru este sa te gandesti in primul rand ce i-ar placea partenerului, sa te pui pe locul doi pentru macar odata in viata si sa faci atmosfera sa para naturala, nu fortata, trebuie sa se vada ca va face placere amandurora. Din fericire oamenii indragostiti sunt capabili de romantism la modul simplu, chiar daca nu il traiesc zilnic sunt totusi dispusi sa faca ceva dragut din cand in cand. Nu va trebui sa va surprindeti partenerul in fiecare zi, pentru ca romantismul merge pe principiul "mai rarut ca-i mai dragut".

Citește și:

    3. Doua linguri de iertare

    Oricine poate gresi la un moment dat in viata si este de inteles, pentru ca suntem cu totii oameni in fata carora apar diverse tentatii, in stadii diferite ale vietii. Nu cautam scuze nimanui, dar banuiesc ca stiti cu totii ce inseamna sa ai perioade mai bune si perioade mai putin bune. In valtoarea evenimentelor nu stim intotdeauna ce decizie sa luam si cateodata nu ne dam seama nici macar ca suntem, poate, la o rascruce de drumuri. De multe ori ne lasam dusi de val fara sa ne mai gandim la consecinte, doar traim momentul si asta faca ca partenerul nostru de viata sa sufere. In astfel de situatii nu trebuie sa tineti ranchiura, pentru ca erodeaza relatiile, ci sa asezonati cu niste iertare, ca-i mai buna decat toate.

    4. O cana de iubire adevarata

    Ceea ce orice relatie are nevoie ca sa supravietuiasca este iubirea adevarata, intensa, dureroasa uneori. Chiar daca actiunile pot parea cateodata fortate, pentru ca poate din cand in cand va simtiti mai putin bine si nu aveti chef de nimic, constientizati ca mai aveti pe cineva alaturi, care va sustine la bine si la greu si care merita sa va vada fresh pentru bunul mers al relatiei. Sigur ca trebuie sa fiti capabili sa comunicati si sa va exprimati sentimentele, dar daca va puteti preface pentru partener asta inseamna dragoste adevarata, inseamna ca omul cu care va traiti viata este mai important decat niste capricii de moment, reprezinta lumea voastra si este tot ce-i mai bun pentru voi. Ideea este ca puteti sa reparati o greseala, puteti sa va comportati la un moment dat, pentru o anumita perioada de timp conform unor standarde sociale bine stabilite de secole insa inimii nu-i puteti porunci. Daca nu va pasa de cineva asta este, dar daca macar placeti un om, fara a-l iubi neaparat in prima faza, acesta merita toata sinceritatea voastra si cine stie o conversatie sincera poate deschide portile catre o relatie minunata de iubire atata timp cat sunteti pregatiti si dispusi sa faceti niste schimbari.

    Citește și:

      5. O portie mare de atentie

      Daca nu acordati suficienta atentie relatia poate intra repede pe o panta descendenta si sa va lase cu un gust neplacut. La polul opus, daca sunteti obsedati si il urmariti pe partenerul vostru non stop relatia se destrama si mai rapid, pentru ca acela se va simti incoltit si va considera ca nu aveti absolut deloc incredere in el. Relatiile in sine nu sunt dificile doar ca oamenii le complica iunutil din teama de a nu fii singuri. Este foarte greu sa gasiti un echilibru, dar trebuie sa fiti cu capul pe umeri, picioarele pe pamant si nasul in ograda personala pentru ca cele mai bune oua le fac pasarile proprii. Decat sa dati binele din casa si sa lasati sa zboare vrabia care malai viseaza pe cioara de pe gard mai bine va concentrati pe ceea ce aveti deja. Nu fiti nerecunoscatoare, ca sa nu va treziti apoi ca apreciati pe cineva doar dupa ce a plecat, vesnica problema a omenirii.

      Citește și:

        6. Un stop de copilarie

        Majoritatea relatiilor se destrama din cauza monotoniei in care pica dupa o anumita vreme. Oamenii se plictisesc repede, prin urmare trebui sa fiti un pic jucausi cu ingredientele vietii voastre si sa descoperiti noi activitati care sa va faca placere amandurora. Vorbiti despre ceea ce va place si iesiti in oras sa experimentati locuri si activitati noi singuri sau alaturi de prieteni. Pana una alta jucati-va, distrati-va, fiti copilarosi, pentru ca varsta fizica n-ar trebui sa o dicteze pe cea psihologica. Sunteti pe cat de tineri vreti sa fiti. Se poate sa fiti deja adulti responsabili, dar nu va controleaza nimeni in intimitate (sau n-ar trebui) si doar stiti ca atunci cand erati mici va doreati sa cresteti cat mai repede, insa acum ati vrea sa puteti da timpul inapoi. Secretul este ca daca sunteti cu persoana potrivita puteti avea ce varsta vreti, micile glume si rasfaturi vor condimenta perfect relatia astfel incat sa nu va plictisiti niciodata.

        Citește și:

          Vizionare placuta


          Kudika
          26 Iulie 2016
          Echipa Kudika
          Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

          Ti-a placut acest articol?

          Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.