Setari Cookie-uri

20 de citate ce apartin lui Steve Jobs

Steve Jobs, co-fondatorul Apple, s-a stins din viata la varsta de 56 de ani, fiind doborat de cancer.

Steve Jobs, co-fondatorul Apple, s-a stins din viata la varsta de 56 de ani, fiind doborat de cancer.
Compania Apple a fost cea care a anuntat oficial moartea lui Steve:

Apple a pierdut un vizionar, un geniu, iar planeta a pierdut un om impresionant. Cei care am avut norocul sa lucram cu Jobs am pierdut un prieten drag si un mentor. Steve Jobs lasa in urma o companie pe care doar el o putea crea si spiritul lui va ramane pentru totdeauna creatorul ei.


(sursa foto Wikipedia)

Dar pe langa toate inventiile sale, Steve Jobs a lasat in urma cuvinte, ce nu se uita asa de usor. Iata cele mai coplesitoare si emotionante citate ale lui Jobs:

1. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu-ti urmezi inima. Timpul tau este limitat, asa ca nu il pierde traind viata altcuiva. Nu lasa zgomotul opiniilor altora sa iti inabuse vocea interioara.

Citește și:

2. Gandul ca voi muri in curand este cel mai important instrument care ma ajuta sa iau marile decizii in viata. Pentru ca aproape totul – toate asteptarile din afara, toata mandria, toata frica de a te face de rusine sau teama de esec – toate acestea palesc in in fata mortii, facand loc doar lucrurilor cu adevarat importante. Gandul ca vei muri este cel mai bun mod de a evita capcana de a crede ca ai ceva de pierdut. Deja esti gol. Nu exista niciun motiv pentru a nu iti urma inima.

3. Nu ma intereseaza sa fiu cel mai bogat om din cimitir. Pentru mine conteaza mai mult sa ma duc la culcare seara si sa pot spune ca am facut ceva minunat.

4. In cinstea nebunilor, rebelilor, scandalagiilor…in cinstea celor care vad lucrurile diferit, care nu sunt legati de reguli. Ii puteti cita, nu puteti fi de acord cu ei, ii puteti glorifica sau defaima, dar singurul lucru pe care nu il puteti ignora este faptul ca ei sunt cei care schimba lucrurile…Ei imping rasa umana la evolutie si, in timp ce unii ii considera nebuni, noi ii vedem ca adevarate genii, pentru ca acestia care sunt suficient de nebuni incat sa creada ca pot schimba lumea sunt cei care o schimba cu adevarat.

Citește și:

5.Timpul tau este limitat, asa ca nu il irosi traind viata unei alte persoane. Nu fi prins in dogma – care traieste cu rezultatele gandirii altor oameni. Nu lasa zgomotul altor opinii sa iti inece propria voce interioara. Si, cel mai important, invata sa ai curajul sa iti asculti inima si sa iti urmezi intuitia. Intr-un fel ei deja stiu ceea ce vrei cu adevarat sa devii. Orice altceva este secundar.

6. Sunt la fel de mandru de ceea ce nu facem asa cum sunt de ceea ce facem.

7. Valoram un milion de dolari cand aveam 23 de ani, peste 10 milioane cand aveam 24 si peste 100 de milioane la 25 de ani, dar nu e deloc important pentru ca niciodata nu am facut-o pentru bani.

8. “Nu poti uni punctele uitandu-te inainte, le poti conecta doar daca te uiti inapoi. Asadar, trebuie sa ai incredere ca toate punctele se vor conecta intr-un final in viitor. Trebuie sa crezi in ceva: destin, viata, karma, orice. Pentru ca aceasta incredere pe care o ai in faptul ca punctele se vor conecta undeva la mijlocul drumului iti va da increderea sa iti urmezi inima, chiar si atunci cand vei fi scos de pe calea sigura de urmat.”

Citește și:

9. Vei ajunge sa gasesti ceea ce iubesti si acest lucru este valabil nu doar in privinta slujbei, ci si in privinta sufletului pereche. Munca va umple o mare parte din viata ta si singura modalitate de a fi cu adevarat multumit este sa faci ceea ce vrei si ceea ce crezi ca este munca frumoasa. Si singurul mod de a face asta este sa iubesti ceea ce faci. Daca inca nu ai gasit-o, cauta in continuare si nu te resemna. Inima te va atentiona cand o vei gasi.

10. Acestea sunt motto-urile mele – concentrare si simplitate. Ceva simplu poate fi mai greu decat ceva complet. Trebuie sa muncesti mult ca sa iti limpezesti gandurile pentru a face ceva simplu. Dar, intr-un final, merita pentru ca dupa ce ajungi acolo poti face orice, chiar si sa muti muntii din loc.

11. Nu dau doi bani pe felul cum arat si modul in care ma imbrac.

12. Sunt un adevarat optimist, cred ca oamenii sunt nobili si onorabili, iar unii dintre ei sunt cu adevarat inteligenti. Ca indivizi, oamenii sunt buni. Eu am o vedere ceva mai pesimista asupra oamenilor in grupuri. Si raman in continuare extrem de preocupat cand vad ceea ce se intampla in jurul nostru. Nu parem sa vrem sa facem lumea un loc mai bun pentru copiii nostri.

Citește și:
13. Vrei sa vinzi zahar pentru tot restul vietii sau mi te alaturi mie si mergem impreuna sa schimbam lumea?

14.Unii oameni spun <<Dumnezeule, daca Jobs moare, Apple va avea probleme>>. Si stiu ca nu va fi o petrecere cand asta se va intampla, dar sunt oameni capabili la Apple. Telul meu este sa ii fac pe cei din conducere sa fie pregatiti pentru a prelua sefia, asta vreau eu acum.

15. "Cand aveam 17 ani, am citit un text care spunea ceva de genul <<Daca traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima din viata ta, la un moment dat vei avea dreptate.>>. Citatul m-a impresionat si, de atunci, pentru cei 33 de ani care au trecut, m-am uitat in oglinda in fiecare dimineata si m-am intrebat <<Daca astazi ar fi ultima zi din viata mea, as vrea sa fac ce fac azi?>>. Cand am raspuns <<NU>> pentru mai multe zile la rand, am stiut ca trebuie sa schimb ceva.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.