Setari Cookie-uri

15 Utilizari neasteptate ale cojilor de ou

Stiai ca din cojile de ou poti obtine creta de colorat? Afla si alte lucruri surprinzatoare despre cojile de ou!

Cojile de ou sunt cunoscute pentru continutul ridicat de calciu. Unele persoane fac o cura de calciu cu ajutorul cojilor de ou macinate.

foto: oua, Shutterstock

Iata si alte lucruri surprinzatoare la care putem folosi cojile de ou:

1. Indulceste cafeaua

Coaja de ou macinata se adauga in cafeaua macinata la randul ei atunci cand vrei sa o prepari. In acest fel vei avea o cafea mai putin amara si vei avea nevoie de mai putin zahar pentru a o indulci. Zatul ramas poate fi folosit ca si ingrasamant pentru plantele ornamentale.

Citeste si 15 Utilizari neasteptate ale bicarbonatului de sodiu

2. Trateaza iritatiile pielii

Pune coaja de la un ou intr-un pahar cu otet de mere si lasa cateva zile pana cand coaja de ou se dizolva complet. Cu un tampon de vata inmuiat in aceasta compozitie tapoteaza zonele cu probleme.

3. Fertilizeaza gradina

Sparge cojile de ou in bucati cat mai mici si arunca-le in gradina atunci cand vrei sa fertilizezi pamantul. Calciul si mineralele continute in cojile de ou vor face minuni pentru gradina ta.

Citește și:

4. Albeste hainele

Cu timpul hainele tale albe prind o nunata de gri ceea ce este destul de neplacut. Daca vrei sa scapi de acest lucru pune cateva coji de ou zdrobite intr-un saculet de plasa pe care sa il introduci in masina atunci cand speli hainele.

Citeste si 20 de Utilizari surprinzatoare ale otetului

5. Inlocuieste produsele de curatat

Cojile de ou nu sunt toxice si constituie un produs perfect pentru curatare. Ia cateva coji de ou si pune-le la macinat. Cu praful obtinut freaca tavile si tigaile. Vor straluci de curatenie.
Vasele inalte si termosurile pot fi uneori greu de curatat, mai ales cand murdaria se strange pe cauciucul termosului. Folositi praful obtinut din coaja de ou si un pic de apa pentru rezultate spectaculoase.

6. Supliment alimentar pentru animalele de companie

Va spuneam mai devreme ca aceste coji de ou sunt o buna sursa de calciu si minerale pentru noi, insa si animalele de companie pot beneficia de acest lucru. Usuca cojile de ou in cuptorul incins la 250 de grade timp de 30 de minute apoi piseaza cojile pana ce devin o pudra fina.
Aceasta pudra se amesteca in mancarea animalelor si reprezinta o sursa de calciu si minerale pentru dintii si oasele animalutelor.

Citește și:

Citeste si 15 Intrebuintari neobisnuite ale ceaiului

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.