Setari Cookie-uri

Ezoteric: Darul ursitoarelor in functie de ziua nasterii

Cursul destinului tors de fiintele magice din mitologia autohtona

In mitologia romaneasca, Ursitoarele sunt fiintele care stabilesc destinul unui copil la nastere. Mitul lor a ajuns pe teritoriul carpato-danubiano-pontic pe filiera greaca. In legendele vechilor eleni, Moirele erau cele care urzeau destinul oamenilor si al zeilor, fara ca cineva sa poata schimba prezicerile lor. Acestea erau fiicele lui Zeus cu seita Themis si se numeau Clothos, Lachesis si Atropos.Cea dintai tine fusul si furca, cea de-a doua subtia sau ingrosa firul vietii iar ultima il taia.

In a treia zi de la nasterea unui copil, nasa punea in camera acestuia ofrande pentru ursitoare, ca sa le imbuneze si sa-i daruiasca pruncului toate lucrurile bune de pe lume.Pe masa sunt puse prajituri, bomboane, lapte, paine, cozonac, apa, vin, flori si altele care sa atraga bunavointa fiintelor magice. Previziunile lor se aratau mamei in vis, in timp ce aceasta doarme alaturi de copil.

Citește și:

ursitoare

foto shutterstock grup de femei

Ziua nasterii: 1, 10, 11, 21, 31

Persoanele care sunt nascute in aceste zile sunt daruite cu ambitie peste masura si o inteligenta ascutita. De aceea, ele vor reusi in viata doar pe fortele lor si nu asteapta ajutor de la nimeni.

Invata usor, repede si cu placere insa in anii de tinerete pot fi incapatanati si neiertatori. Au standarde inalte si asteptari mari nu doar de la ei ci si de la cei din jurul lor. Isi pierd repede rabdarea cu oamenii si cauta sa atraga pe langa ei doar acele persoane care se ridica la pretentiile lor.

Ziua nasterii: 2,8,12,22

In aceste zile sunt nascute persoanele foarte hotarate, cu pofta de viata si cu foarte mult farmec. Chiar daca sunt inzestrate cu aceste calitati, le sta in fire sa se razbune teribil atunci cand cineva la greseste si nu iarta foarte usor.

Increderea lor este castigata foarte greu si doar de catre oameni pe care ii cunosc de foarte multa vreme. Daca se simt tradati, vor avea grija sa plateasca cel putin cu aceeasi moneda si este aproape imposibil sa priveasca un om care le-a gresit ca mai inainte.

Citește și:

Ziua nasterii: 3,9,18, 13, 23, 30

Ursitoarele au daruit acesti oameni cu multa afabilitate si putere de convingere. Despre ei se poate spune ca sunt rasfatati ai soartei. Isi exprima sentimentele foarte usor si comunica, in general, fara probleme. Mai mult de atat, au putere de convingere si sunt maestrii in arta negocierii.

Au mult succes in viata profesionala si sunt extrem de creativi. Colegii si superiorii ii privesc intotdeauna cu ochi buni si vor avansa foarte usor, indiferent de domeniul de activitate. Acest lucru nu se intampla doar pentru ca au foarte multa carisma ci,mai ales,pentru ca sunt orientati catre rezultate si au performante remarcabile.

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.