Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai ciudate scoli din lume

Institutii de invatamant din lume care te vor uimi sau te vor soca

3. Scoala viitorului

In 2003, compania Microsoft a investit nu mai putin de 63 de milioane $ in construirea unei scoli futuriste, numita foarte inspirat Scoala Viitorului. Dincolo de programa, cladirea este intr-adevar un exemplu de tehnica si arhitectura remarcabila.

In aceasta institutie, nimeni nu foloseste hartia si creionul iar elevii se bazeaza exclusiv pe munca la calculator. Initial, programul de studii era asemanator celui unui job, de la 8 la 4. Se crede ca de aici erau selectati viitorii angajati ai Microsoft.

4. Scoala hippie

Desi oficial se se numeste Awakening Seed (Samanta Iluminarii), doctrina institutiei din Phoenix este cat se poate de hippie. Scoala primeste copii de la gradinita pana in clasa a Va si a interzis consumul bauturilor carbogazoase sau a snack-urilor nesanatoase.

Copiii sunt invatati ca oamenii pot atinge pacea universala si peste tot domneste o atmosfera relaxata si prietenoasa. De altfel, Awakening Seed are si un imn al sau in care se spune ca nu e ca nicio alta scoala, e un loc special unde toata lumea canta, danseaza, se joaca cu apa si toata lumea zambeste.

Citește și:

5. Scoala tematica

Celebration Education este o institutie aparte. In fiecare an, corpul didactic instaureaza cate o tema sub care se va desfasura intreaga programa. In 2011, a fost anul Leonardo da Vinci iar profesorii au venit imbracati corespunzator.

Salile de clasa au fost decorate potrivit perioadei iar la orele de curs, pe langa cele obisnuite, elevii au avut ocazia sa studieze in profunzime opera lui da Vinci.

foto prima pagina shutterstock eleva cu carti

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.