Crumble cu afine, coacaze si zmeura

de gaby_duceag in Dulciuri, 25 Sep 2014 | 5017 vizualizari

 

E prima mea reteta de crumble! Crumble cu afine, coacaze si zmeura

Un desert cu fructe atat de simplu si rapid pe care nu l-am testat pana acum.

Copiilor le-a placut mult de tot, au lins formele de ceramica, asa ca acest crumble va fi preparat de-acum si-n alte variante, cu alte fructe.

 

INGREDIENTE

Pentru crusta de biscuit
  • 150 gr faina
  • 65 gr zahar
  • 80 gr unt
  • putina sare
Pentru 5 forme de ceramica am folosit cate doua maini bune de zmeura, afine, respectiv coacaze. In plus – 5 linguri zahar, zahar vanilat si o lingura cu varf amidon alimentar. Unt pentru uns formele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu afine, coacaze si zmeura:

  1. Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat  si amidonul.
  2. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica.
  3. Unge formele de ceramica cu unt.
    Cu varful degetelor amesteca intru-un bol untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si sarea.
  4. Cand ai obtinut un aluat faramicios imparte-l in mod egal in forme, peste fructe.
  5. Da formele la cuptor, la foc mediu, si lasa-le pana ce crusta incepe sa se rumeneasca usor(cam 30minute)
  6. Serveste-le pudrate cu zahar sau cu o cupa de inghetata deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu afine, coacaze si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese