Trainerii de la HPDI (Human Performance Development International), companie de consultanta in HR, vor sa faca intre 25.000 si 50.000 de euro din teambuilding cu apa plata, muay-thai si hiponza. Acest tip de teambulding, axat pe wellness, este o noutate pe piata si presupune "desteptarea" la ora 7.00 si fumatul mai rar.

Teambuldingul cu apa plata, muay-thai si hipnoza este un serviciu nou pe piata din Romania si costa intre 50 euro si 100 euro de persoana, in functie de numarul participantilor, iar compania se asteapta la 500 de persoane inscrise. La o singura sesiune de astfel de teambulding pot participa intre 20 si 200 de persoane.

No drinking in teambuilding

Daca in trecut team building-ul era asociat, mai degraba, cu ideea de "team drinking", acum, intr-un teambulding pe wellness, angajatii fac aerobic, zumba, muay-thay, invata despre nutritie si participa la sedinte de meditatie si hipnoza. Fumatul este limitat si vor consuma doar apa plata si sucuri naturale. “Este mai mult decat un program destinat distractiei pe durata unui weekend. Imbinam munca in echipa cu stilul de viata sanatos si cream o tendinta general acceptata de catre participanti”, spune Alexandru Busila, psihoterapeut si trainer HPDI.

Sursa foto: Persoana la sedinta de hipnoza/Shutterstock.com

Moda teambuilding-urilor cu dimineti de mahmureala a apus.

Potrivit organizatorilor, companiile romanesti au inteles aceste avantaje si au inceput sa investeasca mai mult in activitati de wellness – abonamente la fitness si aerobic sau cursuri de nutritie pentru angajati. “Anul trecut am avut peste 1.200 de persoane in diferite programe de teambuilding, in care am inclus cu succes diverse activitati de wellness. Tocmai de aceea pot spune ca moda teambuilding-urilor cu nopti de petrecere si dimineti de mahmureala a apus. Noi ne concentram pe stilul de viata sanatos", mai spune Alexandru Busila.

In cele trei zile de teambuilding, participantii vor lucra cu terapeuti, specialisti in nutritie, antrenori de aerobic si muay-thai, maseuri. De asemenea, ei vor fi prezenti la work-shop-uri de gastronomie, meditatie, managementul stresului, chiar si hipnoza. "Aceasta din urma, dincolo de mitologia urbana, nu face altceva decat sa ajute acea persoana sa se relaxeze sau, in cel mai rau caz, sa adoarma", adauga Busila.

Desteptarea la 7.00, tigarile la control!

Dar o viata sanatoasa cere si sacrificii. Asa ca, intr-un teambuilding pe wellness, desteptarea se da la 7.00 dimineata si este urmata de o jumatate de ora de inviorare. Fumatul este limitat – participantii au voie sa fumeze o singura tigara la doua ore, intr-o camera special amenajata. In afara acestui interval, tigarile se confisca, iar camera este inchisa cu cheia.

In ciuda acestor provocari, programul este bine primit de catre participanti. “Se stie ca omul este o fiinta sociala. Tocmai de aceea, va fi predispus sa participe la un program de wellness cu atat mai mult cu cat si alti cunoscuti de-ai sai fac asta. Pe scurt, daca decidem sa mergem la sala sau sa ne schimbam alimentatia, avem mai multe sanse de a reusi daca prietenii sau colegii nostri fac acelasi lucru. In plus, in acest fel, apare un element pe care il vom avea in comun cu ceilalti. Asta inseamna noi teme de discutii, preocupari, stil de viata”, concluzioneaza Alexandru Busila, psiholog si trainer HPDI.

Un studiu realizat in 13 state europene arata ca stresul la locul de munca este responsabil de cresterea cu 23% a riscului de atac de cord sau cerebral in randul angajatilor. Studiul citat, publicat recent in revista medicala Lancet, mai arata ca eliminarea stresului la locul de munca reduce semnificativ riscul de imbolnavire, chiar cu 36% daca se renunta si la fumat. Mai mult, angajatii care urmeaza un regim alimentar sanatos, practica un sport si aplica tehnici de diminuare a stresului sunt mai performanti, iar zilele de concediu medical scad semnificativ.

Despre HPDI

Infiintata in 2001, compania Human Performance Development International furnizeaza servicii de leadership si dezvoltare a resurselor umane prin programe de training, coaching si teambuilding. Printre tematicile de team building concepute de HPDI se mai regasesc: Imblanzitorii Angry Birds, Hunger Games, Game of Thrones, Tomb Rider si Potirul Dacic. HPDI acopera o arie vasta in domeniul trainingurilor, de la Comunicare Emotionala, Public Speaking si Stress Management, pana la Leadership inspirational si situational sau Change Management. De asemenea, HPDI este reprezentantul exclusiv in Romania al lui Jim Bagnola, trainerul NASA, Secret Service sau US Air Force.

Anton Gvozdikov / Shutterstock.com

Sursa foto: Apa/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri