Setari Cookie-uri

Ezoteric: Metode de curatare si deschidere a chakrelor

Exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a va vindeca chakrele si a va imbunatati vietile!

5. Chakra Gatului (Vishuddha – Comunicare)

Aceasta chakra domina tot ceea ce inseamna comunicare sau arta. Pentru a o vindeca trebuie sa fiti in primul rand sincere cu voi insiva si in al doilea rand cu cei din jurul vostru. De asemenea puteti sa practicati hobby-uri ce presupun sa va exprimati in scris, prin pictura sau sa faceti constant ceva nou. Chakra gatului este albastra si asociata cu cristrale de aceeasi culoare, care curata, deschid, stimuleaza si echilibreaza sinele.

Atunci cand meditati asupra acesteia intrebati-va daca ati spus vreodata lucruri care-i pot rani pe ceilalti si ganditi-va cum v-ati fi simtit in situatia lor. Intrebati-va si daca aveti lucruri nespuse pentru ca oricine beneficiaza de libertatea de expresie. Pentru ca aceste lucruri sa va vina mai usor in minte rostiti sunetul „HAM” in timp ce stati cu palmele in sus, degetele de la o palma incrucisate cu cele de la cealalta palma si degetele mari de la ambele maini descriind un arc de cerc.

Citește și:

6. Chakra Celui de-al treilea ochi (Aina – Intuitie)

Chakra Celui de-al treilea ochi se afla in mijlocul fruntii, este legata de glanda pineala si se refera la capacitatea de a vedea adevarul din spatele cuvintelor si a lucrurilor. Cand aceasta este blocata intuitia nu functioneaza cum ar trebui si nu va puteti da seama de lucruri evidente ce se intampla in jurul vostru. Culoarea dominanta este indigo si printre cristalele care va pot ajuta sa va echilibrati se afla Ametistul, Diamantul si altele care va pot deschide catre lume, va pot curata de rele, activa sentimente dintre cele mai diverse si stimula simturile.

Pentru a medita cu folos in acest caz trebuie sa va concentrati asupra inceputurilor si sa va dati seama cine sunteti cu adevarat, chiar daca la inceput va fi greu va puteti lasa ajutate de incantatia „OM” sau „AUM” cand puneti mainile in fata pieptului, in partea de jos, cu degetele mijlocii drepte, aratand in fata si celelalte indoite in interior si atingandu-se la mijloc in timp ce degetele mari arata spre voi si se ating in partea superioara.

Citește și:

    7. Chakra Coroanei (Sahasrara – Spirit)

    Aceasta chakra reprezinta legatura cu divinitatea, de aici vine inspiratia si acel sentiment ca totul va fi bine. Este localizata cel mai sus si odata ce este echilibrata veti simti ca aveti totul in ordine si veti sti care va este scopul in viata. Culorile sale sunt alb si mov iar cristalele bune sunt evident cele care o deschid, care va pun in ordine gandurile si va echilibreaza toata fiinta, cum sunt Topazul, Amethistul si Quartzul.

    Puteti sa ii imbunatatiti activitatea meditand asupra atasamentul de cele pamantesti, pentru ca lucrurile materiale dar si ideile va pot bloca aici permanent sau temporar. Trebuie sa va eliberati de toate acestea, pentru ca altfel veti avea un singur drum in viata pe care veti putea merge si rezultatea voastre vor fi predefinite. In timpul meditatiei puneti-va mainile in dreptul stomacului, cu degetele incrucisate ca atunci cand va relaxati in fata televizorului sau cand va ganditi cum sa formulati o idee, dar lasati-va inelarele indreptate inainte si unite. Puteti sa descantati in acest timp cu „NG”.


    Foto prima pagina: A StockStudio, Shutterstock

    Vizionare placuta


    Kudika
    15 Iunie 2016
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.