Setari Cookie-uri

Ce se intampla atunci cand minti?

Minciuna are repercusiuni mai profunde decat greutatea din inima si irascibilitatea.

minciuna Foto: Lightpsring, Shutterstock

Minciuna este ceva cu care nu ne mandrim. De aceea ascundem faptul ca o facem si incercam sa o justificam fata de noi dand vina pe circumstante sau pe altii. Un studiu recent insa realizat de un cercetator de la Universitatea din Pennsylvania, s-a demonstrat insa ca pana si porumbeii mint atunci cand au ceva de castigat din asta.

Invatam din copilarie ca atunci cand nu facem ceea ce am spus ca vom face sau cand suntem prinsi ca facem ceva care ii supara pe parinti, putem scapa basma curata punand o fata spasita si spunand ca ne pare rau (chiar daca nu e adevarat).

Minciunile afecteaza starea noastra de sanate, generand stres si anxietate

Majoritatea adultilor cred ca, atata timp cat ne simtim vinovati pentru ceea ce facem si avem o scuza legitima, trecem cu bine de situatie. Este oare adevarat? Minciuna are insa repercusiuni mai profunde decat greutatea din inima si irascibilitatea. Motivul pentru care nu avem incredere in noi si capacitatea noastra de a ne implini visele este acela ca nu suntem noi insine. Jucam un rol pentru a mentine aparentele si a-i multumi pe ceilalti.

Citește și:

Lucrurile nespuse sau ascunse creeaza o anumita realitate. Vrem sa dispara,dar tocmai asta provoaca rezultatul opus. Secretele ascund sinele tau adevarat. In timp, devii secretele tale. Secretele se manifesta ca probleme in alta parte. Secretele te izoleaza.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.