Setari Cookie-uri

3 lucruri pe care toti ni le dorim in viata

Sa iti dezgolesti sufletul in fata lumii este unul dintre cele mai inspaimantatoare lucruri pentru oricine.

dorinte foto: shevtsovy, Shutterstock

Indiferent de statutul social sau financiar, toti oamenii isi doresc in viata trei lucruri, spun cercetatorii. Iata care sunt acestea.

1. Sa fim vazuti asa cum suntem

Sa fim vazuti exact asa cum suntem, dincolo de etichete sau atasamente, mostenire culturala, familiala, este unul dintre cele mai greu lucruri de obtinut de la altii. Sa ii vedem pe ceilalti asa cum sunt presupune ca noi sa fim autentici si sinceri cu noi insine. Sa renuntam la toate pretentiile si zidurile pe care le-am construit in jurul nostru. La ideile si inclinatiile noastre romantice, la stereotipuri, slabiciuni, asteptari. Sa iti dezgolesti sufletul in fata lumii este unul dintre cele mai inspaimantatoare lucruri pentru oricine.

Momentul in care reusim sa renuntam la perceptiile pe care le avem despre ceilalti este un moment de eliberare. Incepem sa ne simtim conectati si nu vom fi niciodata singuri.

Citește și:

2. Sa fim imbratisati

O imbratisare iubitoare ofera un spatiu sigur in care ne exprimam durerile, bucuriile, dorintele fara a fi judecati. Inseamna acceptarea a ceea ce suntem cu adevarat cu toate slabiciunile si defectele noastre umane. Imbratisarea este un dar pe care il putem oferi celorlalti in timp ce il primim inapoi in forma sa cea mai autentica. Sa tii pe cineva in brate sau sa fii tinuta in brate da mai multa semnificatie vietii.

Asta nu inseamna ca trebuie sa imbratisezi literalmente oamenii in fiecare zi. Imbratisarea inseamna suport emotional neconditionat de la cineva. Inseamna ca iti poti exprima emotiile ori de cate ori ai nevoie si ca la randul tau vei fi acolo pentru persoana respectiva. Indiferent de statutul financiar sau social, cu totii avem nevoie sa simtim pe cineva alaturi neconditionat.

lucruri pe care ni le dorim foto: Nadya Korobkova, Shutterstock

Citește și:

3. Sa fim cunoscuti asa cum suntem cu adevarat

Multi oameni isi pot face o parere despre noi pe baza fragmentelor de informatii pe care obtin din diverse surse. Insa ceea ce ne dorim este sa fim cunoscuti pentru cine suntem cu adevarat, pentru cum ne traim viata, cu emotii cu tot.

Vrem ca cei apropiati sa cunoasca profunzimea tristetii, fricii, anxietatilor, ingrijorarilor noastre.

Insa cea mai comuna greseala, pe de alta parte, este mentinerea oamenilor la distanta din cauza notiunilor noastre preconcepute despre ei. Ne este greu sa cream legaturi profunde cu oamenii deoarece ne temem ca acestia ne vor vedea ranile si imperfectiunile. Credem ca asta ne va face vulnerabili. Alegem sa construim ziduri in loc de poduri de teama ca ei ne vor judeca asa cum ne judecam noi insine. Pentru a fi cunoscuti asa cum suntem, este nevoie sa ne invingem fricile.

Citește și:

Foto prima pagina: Olga Golovizina, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.