Setari Cookie-uri

Urmeaza-ti visurile! 6 lucruri la care sa renunti pentru a avea un an mai bun

Nu sta pe loc privindu-i pe ceilalti cum isi urmeaza visurile. Depaseste-ti temerile si ai curajul de a incerca.

un an mai bun foto: only_kim, Shutterstock

Ti-ai facut lista cu obiective si dorinte pentru anul acesta? Foarte bine. Doar atat nu este insa suficient. Doar adaptandu-ti comportamentul la noua ta viziune despre tine si actionand diferit, vei obtine rezultate diferite. Iata sase lucruri pe care sa le lasi in urma la inceput de an.

1. Renunta la zona de confort

Nu sta pe loc privindu-i pe ceilalti cum isi urmeaza visele. Depaseste-ti temerile si ai curajul de a incerca. Daca nu le poti depasi chiar acum, macar recunoaste-le. Dar nu sta cu mainile in san doar pentru ca esti speriata. Renunta sa iti mai traiesti viata pe pilot automat.

2. Renunta la persoanele care nu te apreciaza

Iubeste-te pe tine si nu iti mai pierde vremea cu oameni care doar urmaresc sa obtina ceva de la tine. Renunta la cei care te judeca si vor sa te schimbe, care te fac sa simti ca nu esti suficient de buna. Nu sta intr-un loc in care vocea ta este ignorata.

Citește și:

3. Renunta la activitatile care nu au nici o importanta in viata ta

Este in regula sa iei din cand in cand cate o pauza si sa te rasfeti. Insa cand asta devine norma, putem vorbi de timp pierdut. Viata este prea scurta pentru a-ti permite sa ignori ceea ce conteaza cu adevarat.

4. Renunta sa judeci

Incearca sa constientizezi momentele in care judeci si incearca sa nu o faci. Nu serveste nimanui, nici macar tie. Judecata este o sabie cu doua taisuri care inseamna ca ceea ce judeci la altii, judeci si la tine. Mai mult decat atat, te concentrezi pe defecte si, implicit, doar asta vezi.

5. Renunta la excesul de toleranta

In timp ce a fi politicoasa si toleranta fata de alte persoane inseamna sa fii o persoana buna, a fi prea toleranta este o lipsa de respect fata de tine. Oamenii tind sa profite de o persoana care nu are niste granite sau limite. Ai nevoie sa trasezi aceste granite si sa nu permiti nimanui sa le incalce. Respectandu-te pe tine le dai si altora permisiunea de a se respecta.

Citește și:

6. Renunta la situatiile sociale care sunt toxice pentru tine

Este vorba de situatiile in care oamenii prezenti judeca, barfesc si ii vorbesc pe altii pe la spate. Daca esti invitata sa iei masa de intr-o astfel de companie, renunta politicos. Nu esti obligata sa stati cu oameni care nu merita timpul si energia ta.

Foto prima pagina: Natalia Deriabina, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.