Setari Cookie-uri

3 obiceiuri pentru a te reconecta cu tine

Alege cel mai important obiectiv pe care doriți să îl atingeți, stabilește pașii mici pe care îl poți face în fiecare zi pentru a-l atinge și ține-te de ei.

dezvoltare personala

Dacă viața este un joc, așa cum spune Florence Shinn Scovel, atunci putem schimba regulile și rolul pe care îl jucăm. Ne putem reinventa. Putem deveni în orice clipă o versiune îmbunătățită a noastră înșine. Totul depinde de deciziile pe care le luăm și de alegerile pe care le facem. Pentru că suntem la jumătata anului, îți propun ca timp de o lună să adopți trei obiceiuri care să te ajute să te reconectezi cu tine.

Cum sa devii o versiune imbunatatita a ta

1. Fii cinstită timp de o lună întreagă

Sunt momente în care pare mult mai ușor să minți decât să spui adevărul. Pare o economie de energie dar și un mod de acontrola imaginea pe care o proiectezi în Problema este însă că nu asta ești tu cu adevărat. Să fii cinstită înseamnă să te accepț i și să te arăți așa cum ești indiferent de ce cred ceilalți. Deci, ori de câte ori simți pornirea de a spune o minciună în această lună, chiar și atunci când cineva te întreabă cum te simți și tinz să îi răspunzi ”minunat” deși nu e așa, spune-i adevărul în schimb. Rămâi fidelă adevărului tău și vezi ce se întâmplă.

Citește și:

2. Fă zilnic o acțiune care te aduce cu un pas mai aproape de împlinirea obiectivelor tale

Alege cel mai important obiectiv pe care doriți să îl atingeți, stabilește pașii mici pe care îl poți face în fiecare zi pentru a-l atinge și ține-te de ei. Testează-ți auto-disciplina și fii consecventă. Folosește-ți voința în primele zile, apoi auto- disciplina și apoi observă câte zile te-ai ținut de treabă. Astfel, vei căpăta responsabilitatea și motivația pentru a-ți atinge obiectivul.

3. Scrie adevărul tău

Ia o bucată de hârtie sau începe un jurnal și scrie-ți propriul adevăr. Scrie tot ceea ce crezi, scrie codul moral și idealurile tale-ți modelele și descoperă motivele pentru care te inspiră. Scrie cine ești și cine dorești să devii. Descrie caracterul, talentele și defectele tale, ceea ce îți place cel mai mult și ceea ce îți place cel mai puțin la tine. Scrie ce reprezintă adevărul tău. Acest lucru îți va oferi o viziune de ansamblu asupra lucrurilor pe care le prețuiești cel mai mult. Vei căpăta un sentiment mai clar al adevărului personal pe care îl urmezi.

Citește și:

Foto by popcorne via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.