Setari Cookie-uri

6 pași pentru a fi în armonie cu tine

Oricât de multe obiecte am avea sau în câte țări exotice am merge, bucuria nu este aceeași dacă nu avem pace în suflet și nu suntem în armonie cu noi însene.

Sase pasi pentru a fi in armonie cu tine

Sursa Foto: Shutterstock/By My Good Images

Urmează acești șase pași pentru a te bucura pe deplin de vară, cu sufletul liniștit.

1. Lasă-ți mintea să acționeze ca o oglindă

Oglinda este locul unde îți vezi reflexia fără ca aceasta să fie deranjată. Fă același lucru cu mintea ta. Lasă-ți gândurile să rămână acolo fără să te deranjeze prea mult. Lasă-le să reflecte lumea din jurul tău fără să le iei prea în serios.

2. Calmează-ți mintea prin respirație profundă

Este în natura minții să genereze gânduri. Nu poți controla aceste gânduri dar poți alege asupra a ceea ce te concentrezi și respirația profundă te poate ajuta în acest sens. Pe măsură ce te concentrezi asupra respirației, mintea ta se calmează.

3. Fii prezentă

În timp ce te concentrezi asupra respirației, acordă atenție senzațiilor create de respirație. Concentrează-te pe sunetele pe care le face, pe senzația de căldura sau de frig, de exemplu. Simte cum te energizează și te trezește la viață.

Citește și:

4. Meditează timp de 20 de minute pe zi

Nu te poți bucura de efectele benefice ale meditației decât dacă vă o practici măcar 20 de minute pe zi. Atunci când o faci în mod regulat, impactul asupra vieții tale va fi major.

5. Conștientizează-ți emoțiile negative

Contrar a ceea ce ai fost învățată, emotiile negative precum fi furia sau anxietatea trebuie aduse la lumină pentru a le procesa, vindeca și lăsa să plece. Poți să meditezi asupra lor aducându-le în conștient. Când îți conștientzezi mânia sau anxietatea te detașezi de identificarea cu acestea.

6. Dă-ți singură un motiv pentru care merită să meditezi

Deoarece meditația nu garantează un rezultat rapid, avem tendința să o sărim și să ne grăbim la al noastre. Insă meditația este un mare ajutor în stabilirea temei zilei care abia începe. Dacă nu reușești să meditezi, temerile tale pot prelua controlul și funcționa precum auto-profeția care se împlinște de la sine. Practica meditației te poate ajuta să ieși din acest cerc vicios. Practicând meditația în mod conștiente vei ajunge să fii împacată cu tine însăți și liniștită sufletește.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Vladimir Sazonov

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.