Setari Cookie-uri

Îngrijește-ți sufletul ca pe o floare

Sufletul este la fel ca o floare în ghiveci. Are nevoie de lumină, căldură, apă, pământ fertil, și iubire pentru a putea înflori în acea creație minunată care este menit să devină. Ingrijește-l la fel ca pe o floare iar el se va îngriji ca fiecare zi a vieții tale să fie plină de bucurie.

1. Udă-l zilnic. Dă-i iubire. Udă-l cu gânduri bune și sentimente de recunoștință și apreciere. Fă lucruri care îți aduc bucurie, care te umplu de energie, care te ajută să evoluezi și să te descoperi în fiecare zi. Se spune că suntem bucăți de divinitate într-un înveliș uman. Permite-ți să te exprimi și să strălucești pentru ca și alții, la rândul lor, să poată face la fel.

2. Dă-i lumină. Florile au nevoie de lumină. La fel și sufletul tău. Oricât de mult ai de muncă, nu lăsa nici o zi să treacă fără să te bucuri de razele soarelui. Nici măcar atunci când este iarnă. Un soare cu dinți tot soare este. Plimbă-te în natură, ieși din oraș măcar o dată pe lună și, departe de agitație și poluare, conectează-te cu Mama Pământ.

Citește și:

Ingrijeste-ti sufletul

sursa foto: shutterstock/kotin

3. Fii atentă la mesajele lui. Atunci când se află într-un mediu necoresunzător sau nu are suficientă apă sau lumină, o floare începe să se veștejească. La fel și sufletul. Atunci când nu îl hrănești cu ceea ce are nevoie, începe să se chircească și să plângă. Stările de neliniște, de nemulțumire, de nerăbdare, iritare sau teamă și, cel mai adesea, sentimentul de neîmplinire și de a nu-ți găsi locul sunt un semn că ai cam uitat de sufletul tău și că este momentul să îndrepți această situație.

4. Așaza-l în mediul potrivit. Fiecare floare are nevoie de mediul potrivit pentru a putea înflori și a supraviețui. Uneori, pământul din ghiveci trebuie primenit și schimbat. Sufletul tău are nevoie de aceeași grijă și atenție. Fiecare experiență prin care trece îl ajută să se transforme și să evolueze. Uneori este nevoie să renunți la ceva, cineva sau la un job pentru a-i permite vieții tale să evolueze odată cu sufletul tău. El îți spune întotdeauna când este momentul potrivit să faci asta sau să te muți într-un ”ghiveci” mai mare.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/Upslim

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.