Setari Cookie-uri

Simți că îți lipsește ceva? 4 cauze posibile ale golului interior pe care îl simți și ce poți face

Nu știu despre tine, dar mie mi s-a întâmplat de câteva ori să mă simt goală pe dinăuntru, deși părea că am totul. Înconjurată de familie, de prieteni, cu un job stabil și o căsuță cumpărată pe cont propriu, nu am înțeles la vremea respectivă de ce, totuși, simțeam că ceva îmi lipsește.

Mi-am dat seama mai apoi că nu aveam o persoană cu care să mă bucur de toate lucrurile frumoase din viața mea, o persoană care să mă iubească necondiționat și pe care să o iubesc cu aceeași intensitate. Atunci când l-am găsit pe el, când credeam că sunt împlinită sufletește, sentimentul de goliciune interioară și-a mai făcut apariția din când în când. A fost atunci când am simțit că m-am îndepărtat de Biserică și de Dumnezeu, dar și atunci când am renunțat la un vis.

Acum că sunt conștientă de toate astea, reușesc să identific imediat cauza în momentul în care mă simt din nou goală. Îți propun și ție să cobori adânc în sufletul tău și să îți întrebi inima ce își dorește cu adevărat. Poate că îi lipsește iubirea, poate că își dorește să ajungă într-un loc unde să se conecteze cu divinitatea, sau poate vrea să înțelegi că visul ăla pe care l-ai îngropat este ce obișnuia să o facă fericită.

Citește și:

Goala pe interior

sursa foto: shutterstock/by teodorlazarev

Îți las mai jos o listă scurtă, cu doar 4 cauze posibile ale golului interior pe care îl simți și ce poți face ca să umpli acel gol.

1. Lipsa unei dorințe. Mark Twain spunea: “Nu renunța la visele tale. Când ele au murit, tu poate mai exiști, dar ai încetat să mai trăiești.”. O dorință, un vis... acestea sunt cele care ne țin în viață, care ne dau aripi, care ne fericesc inima, care ne ajută să iubim necondișionat și să fim mai buni. Nu este necesar să avem un vis măreț, să ajungem președinți – spre exemplu, ci micile dorințe sunt cele care ne alimentează fericirea la fiecare săptămână. Poate că astăzi dorința ta este să te plimbi pe malul lacului, iar peste o săptămână este să mergi la cinematograf să vezi filmul pe care de atâta timp îl așteptai să se lanseze. Fă-ți o listă cu câte o dorință pe săptămână și nu rata niciuna. Începe cu dorințe mici și îndreaptă-te spre visuri mărețe.

Citește și:

2. Lipsa unui scop. Ca și dorința, scopul este vital. Unele dintre noi au ca scop să se căsătorească până la 30 de ani și să facă doi copii. Altele au ca scop să își construiască o casă undeva departe de agitație și să se apuce de cultivat legume și pomi fructiferi. Și mai sunt celelalte, care nu știu încă care este scopul lor în viață. Nu e panică! La fel, coboară în inima ta, de data asta și în memoria ta, și retrăiește puțin momentele din copilărie, de la școală, din liceu: ce îți plăcea cel mai mult să faci? Poate că acum lucrezi într-o multinațională sau într-un magazin, dar de mică îți plăcea să croiești hăinuțe pentru păpuși... vezi dacă nu cumva scopul tău în viață este altul decât cel spre care te îndrepți acum.

Citește și:

3. Lipsa unei iubiri. Cel mai mare gol interior este provocat de lipsa unei persoane care să ne iubească, pe care să o iubim. Ne dorim să avem cu cine să împărtășim toate reușitele și eșecurile, tânjim după atingerea caldă a unei persoane, visăm să adormim zâmbind lândă bărbatul pe care îl iubim. Din păcate, nu întotdeauna este ușor să îl găsim pe acesta, dar nu te descuraja. Sunt absolut convinsă că cineva te așteaptă undeva. Până atunci, primește și oferă iubirea ta familiei, unui animăluț, unui copil neajutorat care, și el la rândul lui, are nevoie de iubire. Oferă iubire tuturor și într-un final vei primi acea iubire la care visezi.

Lipsa unei dorinte

sursa foto: shutterstock/by areebarbar

4. Lipsa hranei sufletești. Să crezi când vine vorba de hrana sufletească, pentru că avem nevoie de ea poate mai mult decât toate celelalte de mai sus. Fără această hrană, sufletul nostru moare. Dă-i sufletului tău ce are nevoie: iubire, afecțiune, liniște, fericire, dăruiește-i timp petrecut în natură, dăruiește-i timp petrecut în Biserică, acolo unde un preot cu har are puterea de a îl mângâia și de a-i lua durerea, sau fă-i cunoștință cu un psiholog. Se spune despre rugăciune că este respirația sufletului... nu îl lăsa fără aer.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by aleshyn andrei

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.