Setari Cookie-uri

9 pași pentru a cultiva mai multă iubire în familia ta

Una dintre cele mai mari bucurii pe Pământ este conexiunea cu ceilalți oameni și în special cu membrii familiei. Chiar dacă este vorba de o familie de suflet sau de cea de sânge, iubirea și înțelegerea în sânul acesteia se cultivă. Iată cum poți face asta.

Familie

sursa foto: shutterstock/by ruslan guzov

1. Adoptă o practică spirituală

Aceasta va întări conexiunea dintre voi și va spori iubirea pe care o aveți. Chiar binecuvântarea mâncării înainte de a începe masa este o practică spirituală pecât de simplă, pe atât de eficientă. Și penru că a venit vorba de mâncare...

2. Mâncați împreună

Timpul mesei este unul dintre momentele cheie în care vă puteți conecta. Nu este nevoie să vorbiți foarte mult. Este suficient să fiți pe deplin prezenți și să vă transmiteâi gânduri de iubire și apreciere.

3. Fă-i să se simtă iubiți și acceptați

Când interacționați cu familia, este mult mai important să îi faci să se simtă iubiți și apreciați decât să ai dreptate. Relația dintre voi este despre iubire, nu despre cine are dreptate.

Citește și:

4. Mergeți undeva împreună

O călătorie împreună, chiar dacă este doar pentru o zi, vă poate aduce mult mai aproape. Uneori mediul în care îți petreci majoritatea timpului zgândăre rănile vechi. Schimbarea mediului vă poate oferi o perspectivă diferită asupra voastră ca persoane și ca familie.

5. Râdeți împreună

Petreceți timp vizionând videoclipuri amuzante sau filme. Mergeți la cinema. Jucați un joc împreună. Când râzi împreună cu cineva te conectezi cu acea persoană la un nivel mai profund. Râsul cu familia ta poate fi mai vindecător decât îți poți imagina.

6. Hrănește relația cu familia ta

Fă o ședință săptămânală împreună cu familia sau măcar o dată la două săptămâni. Petrece un timp suplimentar cu fiecare membru al familiei pentru a-l face să se simtă special.

Citește și:

Familie

sursa foto: shutterstock/by dglimages

7. Nu bârfiți și nu păstrați secrete unii față de ceilalți

Secretele și bârfa distrug familia. Este mai bine să le eviți dacă dorești să păstrezi o relație plină de acceptare și iubire între toți membrii acesteia.

8. Discută despre ceea ce contează

În loc de bârfe și conversații superficiale, vorbiți despre lucruri care contează. Vorbiți despre sentimentele voastre, vorbiți despre ce vă interesează cu adevărat, despre ceea ce vă pasionează.

9. Nu încerca să schimbi pe nimeni

Nimeni nu e perfect. Și da, unii membri ai familiei pot excela în imperfecțiune. Dar nu este treaba ta să îi schimbi, nu e treaba lor să te schimbe. Acceptați-vă reciproc cu toate defectele voastre și iubiți-vă așa cum sunteți.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by dglimages

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.