Setari Cookie-uri

10 vorbe înțelepte care te vor ajuta să te conectezi cu divinitatea

In vremuri de restriște  cei mai mulți dintre noi își deschid sufletul către o puterea invizibilă dar blândă și iubitoare care a creat tot ceea ce există.

Mistici și oameni de artă s-au conectat de-a lungul întregii istorii a omenirii cu această prezență, s-au lăsat inspirați ghidați și conduși. Printre aceștia se numără și Lev Tolstoi, cel care a dat literaturii universal romane perene precum Anna Karenina. Am ales cele mai frumoase zece citate despre iubire și divinitate pentru că sunt una.

1. Nu judeca nici cu vorba, nici cu gândul, şi cu atât mai mult nu te preocupa de ce gândesc oamenii. Fiindcă cel mai adesea acela care trăieşte numai cu grija părerii oamenilor îi judecă aproape pe toţi cei pe care-i cunoaşte.

2. Numai cine iubeşte trăieşte.

3. Comunicarea cu orice om este rugăciune. Ţine minte că în faţa ta nu se află un ucigaş, un desfrânat, un jandarm, un poliţist, un rege, un spion, ci manifestarea lui Dumnezeu. Ţine minte în faţa cui te afli şi poartă-te cu el cum te-ai purta cu cel mai sfânt lucru din lume.

Citește și:

4. Dacă omul caută cu adevărat să trăiască o viaţă mai bună, primul lucru de la care se va abţine va fi folosirea cărnii, caci... folosirea acesteia este pur şi simplu imorală, întrucât implică săvârşirea unui act contrar moralei, de a nu ucide.

5. O idee minunată, Dumnezeu e lumina soarelui, iar omul e un obiect care absoarbe razele luminii-Dumnezeu. Corpul omului este alcătuit din acele raze ale lui Dumnezeu care n-au fost absorbite de către om. Viaţa este absorbţia tot mai mare a Divinităţii de către om.

6. Când te gândeşti la moarte, viaţa are mai puţin farmec, dar eşti mai liniştit.

7. Când am conştiinţa vieţii altor făpturi, iubindu-le, trăiesc o viaţă dumnezeiască.

8. Activitatea vieţii se manifestă prin iubire. Omul nu poate spori iubirea din sine, pentru că iubirea este esenţa vieţii înseşi. Omul poate numai să distrugă piedicile din calea manifestării iubirii. În asta constă viaţa omului, iar eforturile lui trebuie îndreptate în această direcţie.

Citește și:

9. Gândim şi spunem: de ce Dumnezeu nu ne-a spus voia Sa prin cuvinte, dar uităm că prin cuvinte, întotdeauna imprecise, neclare, mereu incomplete, vorbesc în imperfecţiunea lor numai oamenii; Dumnezeu are alt limbaj, alt mijloc de a transmite adevărul: prin faptul că ne face conştienţi de natura lui. Dumnezeu nu transmite omului cunoştinţele despre sine prin limbajul uman, prin cuvânt, ci prin limbajul său divin, pe care inima curată a omului îl înţelege pe deplin fără cuvinte.

10. Scopul vieţii nu e să fii măreţ, bogat, puternic, ci să-ţi păzeşti sufletul.

Featured foto by Zolotarevs via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.