Setari Cookie-uri

Cum te pot ajuta cărțile de tarot să ai grijă de sănătatea mintală

Cărțile de tarot te ajută să îți pui problemele în perspectivă și chiar să afli lucruri noi despre tine. Descoperă cum te pot ajuta cărțile de tarot să ai grijă de sănătatea mintală:

Cărțile de tarot devin tot mai populare, mai ales datorită capacității de a țese povești și de a ajuta oamenii să își înțeleagă și să-și pună în perspectivă propriile probleme. Mai jos poți citi mai multe despre avantajele și dezavantajele folosirii cărților de tarot pentru a avea grijă de tine.

Avantajele folosirii cărților de tarot

Mulți folosesc carti tarot pentru a înțelege mai ușor problemele de sănătate sau de natură mintală (stresul, anxietatea, depresia etc). În continuare poți citi mai multe despre avantajele cărților de tarot în acest context.

Tarotul ca adjuvant spiritual

De mii de ani, oamenii caută răspunsuri în religie pentru a-și descoperi scopul vieții și pentru a primi ajutor în perioadele dificile. Totuși, în ultimii ani, tot mai multă lume se declară spirituală și nu neapărat religioasă. Cititorii de tarot cred că această practică este una de natură spirituală și că îi ajută pe oameni să își înțeleagă propriile porniri, dificultăți și succese.

Citește și:

Tarotul ca liant între fizic și spiritual

Uneori, anxietatea și depresia pot indica anumite probleme sufletești. Tarotul te ajută să realizezi această legătură între fizic și spiritual, pentru a te cunoaște mai bine și a descoperi ce se află în spatele aparențelor.

Tarotul ca o formă complementară de terapie

Un alt avantaj este că citirea cărților de tarot poate fi folosită ca o terapie complementară la administrarea de medicamente și psihoterapie. Pe scurt, citirea cărților de tarot reprezintă o componentă în percepția holistică a sinelui. Prin tarot, oamenii pot pune în perspectivă lucrurile aflate la terapia psihologică.

Tarotul ca linie de dialog

De multe ori, persoanele care urmează terapie cognitiv-comportamentală sau o altă formă de psihoterapie au dificultăți în a vorbi despre propriile probleme. Acest lucru poate izvorî din teama de lucrurile care le macină sau poate chiar din frica de a fi judecate.

Citește și:

Folosirea cărților de tarot ajută la deschidere față de aceste dificultăți. De exemplu, întoarcerea cărții „Moartea” poate face pe cineva să înțeleagă că acest concept poate aduce în prim plan gânduri, amintiri și interpretări diferite, de la o persoană la alta. Această carte nu prevede viitorul și nici nu trebuie să aibă semnificații negative, însă te ajută să poți vorbi despre schimbările care au loc în viață.

Exemplul de mai sus poate însemna un sfârșit, însă nu neapărat un deces, ci mai degrabă o încheiere, poate a unui proiect, a unui loc de muncă, a unei relații cu o persoană apropiată etc. În mod firesc, acest lucru ne afectează la nivel spiritual, mintal și chiar fizic.

Uneori, o carte de tarot te ajută să deschizi o linie de dialog față de schimbare, în contextul în care nu îți permiteai să te gândești la acest lucru.

Citește și:

Dezavantaje ale folosirii cărților de tarot în sănătatea mintală

Dezavantajele de mai jos pot descuraja anumite persoane de la folosirea și interpretarea cărților de tarot.

Cărțile de tarot pot fi în antiteză cu propriile convingeri

Pentru cei care se declară religioși, citirea cărților de tarot poate contravine anumitor credințe. În acest context poate apărea sentimentul de vinovăție, rușine și chiar poate spori stresul pentru care o persoană solicită ajutor.

Cărțile de tarot nu te pot ajuta dacă ești sceptic

Terapia de grup sau terapia cognitiv-comportamentală sunt susținute de sute de studii științifice care le dovedesc eficiența în diverse contexte. Aceste forme de terapie vizează privirea sinelui dintr-un punct de vedere logic, critic și științific.

Citește și:

Prin comparație, tarotul implică o reflecție asupra sinelui, însă are mai mult o natură spirituală. Nu există studii privind eficiența citirii cărților de tarot. Totuși, persoanele care interpretează cărțile extrase folosesc noțiuni de filosofie, psihologie și probabilistică.

De asemenea, sunt examinate acțiuni, motive, preconcepții și gânduri, motiv pentru care este necesară o doză de credință atunci când extragi o carte. Nu toată lumea poate crede în ceva atât de misterios.

Cărțile de tarot nu înlocuiesc psihoterapia

Trebuie știut că aceste cărți de tarot nu înlocuiesc psihoterapia și nici medicația, acolo unde un medic recomandă acest lucru. Tarotul poate fi folosit ca adjuvant, însă nu ca înlocuitor al tratamentelor clasice.

Citește și:

În unele cazuri, folosirea cărților de tarot poate agrava starea mintală a unei persoane. Pentru unii, mai ales cei care suferă de paranoia sau se confruntă cu simptome de psihoză, citirea cărților de tarot poate induce semnificații și o simbolistică mult prea complexe.

Cărțile de tarot pot fi interpretate greșit

Cărțile de tarot au semnificații multiple, deci există riscul de a fi interpretate greșit sau de a fi folosite pentru a confirma propriile gânduri și idei.

De exemplu, aceeași carte a „Morții” poate însemna chiar decesul cuiva. În acest context, cititorul de cărți poate alege extragerea unei noi cărți. Dacă, de exemplu, aceasta este „Puterea”, ea poate indica necesitatea urmării unui tratament de scurtă sau lungă durată pentru ameliorarea problemei de sănătate. Citirea cărților de tarot în mod amator ne poate face să vedem ceea ce ne dorim să vedem.

Citește și:

Ca și în cazul altor forme complementare de tratament, tarotul poate ajuta anumite persoane, în timp ce poate cauza probleme pentru altele. Ceea ce contează este dacă te face pe tine să te simți mai bine. Pe de altă parte, citirea cărților de tarot poate fi nepotrivită pentru persoanele care suferă de paranoia, psihoză sau comportament obsesiv-compulsiv. În aceste cazuri este necesar ajutor medical profesionist.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.