Setari Cookie-uri

Patru sfaturi pentru a-ţi schimba rapid starea de spirit

Modul în care percepi lumea depinde în mare măsură de starea ta de spirit. De aceea este important să acţionezi eficient atunci când simţi că ai nevoie de un plus de energie pozitivă. ===▷▷▷

Uneori este o adevărată provocare să găseşti modalitatea potrivită de a-ţi recăpăta zâmbetul şi încrederea de sine după o perioadă de stres prelungit, după un conflict emoţional sau după un eşec. Cu toate acestea, este important să înţelegi că este esenţial să faci paşi activi spre a-ţi regăsi starea de bine şi că, uneori, nu este înţelept să te adânceşti în gânduri ce provoacă anxietate în loc să iei măsuri practice.

Dacă şi tu ai nevoie să-ţi schimbi starea de spirit şi să te regăseşti, după o perioada mai puţin plăcută, iată patru sugestii care ar putea să te inspire.

  1. Ai grijă de tine

Grija faţă de propria ta persoană nu este o dovadă de egoism, ci de respect de sine. Înainte de a putea să-i ajuţi şi să-i susţii pe ceilalţi, trebuie să-ţi oferi ţie însăţi atenţie şi timp. Grija de sine poate însemna ceva diferit pentru fiecare dintre noi. În timp ce pentru unele dintre noi înseamnă o după-amiază liniştită citind o carte, pentru altele înseamnă o ieşire în natură.

Citește și:

O modalitate foarte simplă de a te ocupa de tine însăţi şi de a te relaxa este să-ţi organizezi o zi de SPA chiar la tine acasă. Alege-ţi un spumant parfumat pentru o baie relaxantă, o vopsea de par pentru a-ţi revitaliza culoarea podoabei capilare sau o mască de faţă hidratantă. Important este să-ţi acorzi un pic de atenţie, într-un mod care îţi face plăcere şi te relaxează. Aceste momente de linişte te pot ajuta să te reconectezi cu propria ta persoană şi să-ţi regăseşti zâmbetul.

  1. Fă mişcare

O modalitate la îndemână de a-ţi schimba starea de spirit, chiar și atunci când ai de-a face cu o perioadă de stres imens, este să faci mişcare. În timp ce faci mişcare, corpul tău eliberează nişte substanțe chimice numite endorfine. Aceste endorfine interacționează cu receptorii din creier, iar tu începi să ai o stare pozitivă.

Citește și:

Aşadar, dacă vrei să te simţi mai bine, mergi la sală la o şedinţă de aerobic sau de cardio. Dacă acest lucru nu este posibil, nu e nicio problemă. Pune-ţi pe telefon melodia preferată care te face să zâmbești şi dansează. De asemenea, poţi ieşi să faci o plimbare cu animalul de companie. Dacă poţi să te plimbi într-un ritm ceva mai alert într-un parc e cu atât mai bine. Important este să-ţi creşti, fie şi doar puţin, ritmul cardiac prin orice fel de exercițiu fizic, ca să obţii un stimulent natural al bunei dispoziții.

  1. Scrie în jurnal

Dacă nu ţii un jurnal, poate este momentul să începi. Trebuie să ştii că obiceiul de a-ţi pune gândurile pe hârtie este un instrument puternic de procesare a emoţiilor, cu efecte pozitive dovedite asupra sănătății tale fizice şi mintale. Descrierea gândurilor angajează atât partea analitică a creierului, cât și pe cea creativă, ceea ce ajută la eliminarea blocajelor mentale.

Citește și:

O abordare simplă presupune să notezi câteva lucruri care te-au deranjat sau pe care le-ai găsit supărătoare. Dacă vrei să foloseşti această metodă, există şi un al doilea pas important. În loc să expui doar problemele și grijile, ar fi bine să notezi şi modalitățile prin care crezi că poți gestiona acele situații. Această metodă este eficientă pentru că te ajută să îţi identifici anumite sentimente și gânduri negative, dar și pentru că îţi îmbunătăţeşte abilitățile de rezolvare a problemelor, ceea ce te va face să te simţi mai bine şi mai încrezătoare în propria persoană.

  1. Meditează

Meditația îţi poate oferi un sentiment de calm, pace și echilibru care îţi aduce beneficii atât pe partea emoțională, cât și pentru sănătatea ta fizică. De asemenea, meditaţia te ajută să faci față stresului, reorientându-ți atenția asupra a ceea ce poţi controla. Mai mult decât atât, prin intermediul acestei practici, înveţi, pe termen lung, să îţi păstrezi concentrarea și să îți protejezi liniştea interioară.

Citește și:

Un lucru care merită reţinut este faptul că aceste beneficii nu se limitează la durata sesiunii tale de meditație. Le poţi resimţi chiar şi întreaga zi. Aşadar, dacă vrei să-ţi schimbi starea de spirit, să te linişteşti şi să te detaşezi de problemele de peste zi, rezervă-ţi cel puţin 15 minute pentru meditaţie.

Chiar dacă nu putem controla întotdeauna ce se întâmplă în jurul nostru, avem posibilitatea de a ne controla reacţiile şi de a lua măsuri concrete pentru a ne schimba starea de spirit atunci când simţim că este nevoie.

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.