Setari Cookie-uri

Rugăciunea pentru lume a Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul

Pomeneşte, Doamne, toate popoarele, să le ai (ţii) în braţele Tale, să le acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să le păzeşti de orice rău şi de război. Şi iubita noastră ţară, zi şi noapte să o ţii la sânul Tău, să o acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să o păzeşti de orice rău şi de război;

Cuviosul Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai îndrăgiți sfinți părinți care au urmat calea lui Dumnezeu și s-au retras în rugăciune și sfințenie pe muntele Athos. Născut în 1924, în Farasa Capadociei, Asia Mică, părintele s-a dus la Domnul în 1994, iar osemintele sale omenești se află la mănăstirea “Sfântul Ioan Teologul” din Suroti, în apropiere de Tesalonic.

Fiindcă ne aflăm în niște vremuri tulburi în care dorința de pace se află în inimile tuturor și gândurile noastre se îndreaptă, mai mult ca niciodată, către divinitate, către semenii noștri aflați în suferință, nevoie și durere, rugăciunea Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul ne poate lumina un pic sufletele în aceste zile greu de dus și încărcate emoțional. Este o rugăciune pentru restaurarea păcii, pentru alinare fizică și sufletească, pentru invocarea iubirii și a lui Dumnezeu în inimile noastre și ale semenilor noștri greu încercați de focul războiului. Cuviosul Paisie Aghioritul îi iubea tare mult pe oameni, în fiecare din ei îi vedea pe Dumnezeu.

Citește și:

Citește continuarea pe Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.