In Green Hours, Sta sa ploua

In Green Hours, Sta sa ploua
Kudika
28 Ianuarie 2010

Teatrul Luni de la Green Hours ne-a prezentat o piesa compacta, amuzanta, meditativa pe alocuri, in regia lui Lia Bugnar, dedublata-n scenarista si actrita totodata, implicata la toate nivelurile piesei si responsabila principala pentru succesul lui ôSta sa plouaö ľ lunea trecuta, 25 ianuarie, Green Hours-ul a gazduit nu una ci doua reprezentatii consecutive, ôla cererea publiculuiö. Desi, din punct de vedere organizatoric, ômaratonulö s-a soldat cu intarzierea aferenta umplerii, golirii si repopularii clubului tubular, actorii au fost la inaltimea asteptarilor si in repriza a doua.

Astfel, spectatorii de la 21:00, printre care m-am numarat si eu, puteam sa mustacim la gandul ca predecesorii nostri de la 19:00 au avut parte doar de repetitia generala, in timp ce noi am prins piesa jucata ôpe buneö, cu actorii dezmortiti si textul intrat deja in sange. Evident, cum nu sunt in pozitie sa compar, impresia asta nu inseamna, practic, decat ca ôSta sa plouaö m-a transpus intr-o buna dispozitie... ghidusa.

Realizat de Ioanina

Premisa, peste care ghicesti tu straturi-straturi de improvizatie, este ca cele trei prietene au, intr-adevar, motive sa vocifereze haios si deseori melodios: ele incearca sa-si castige traiul din armonie – a lor ca fete cucuiete, si, mai concret, a vocilor de cantarete nedescoperite – dar se afla inca pe dinafara, ochind doar ocazia de-a musca din peisajul muzical romanesc. Setea lor de-a se face auzite pare in sfarsit pe cale sa fie satisfacuta: ne aflam in noaptea dinaintea unei prea-importante preselectii, pentru festivalul Mamaia.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri