10 FAQ-uri in Vama Veche

10 FAQ-uri in Vama Veche
Kudika
13 Mai 2010

Traditia petrecerii zilei de 1 Mai in Vama Veche este una impamantenita in subconstientul tineretului nostru, si lucrurile tot ruleaza-nainte fara vreo explicatie clara de atat de multa vreme incat acum poti vedea haladuind pe-asfalturile Vamii oameni in toata firea, fostii liceeni vamaioti care isi aduc bebelusii aici. Am fost si anul asta sa-mi serbez Ziua Muncii fara munca in coada zburdalnica a litoralului romanesc, iar Vama a fost mai plina si mai primitoare, calda si misunanda la superlativ, mai conforma cu spiritul noncomformistului rebel ca in vizitele mele anterioare.

Desigur, nu toti mugurasii societatii noastre empatizeaza cu “the Vama experience”, multi nici nu vor sa auda perspective alternative la preconceptiile cu care si-au astupat mintea – multi obisnuiti cu vacantele petrecute din copilarie prin Jupiter si alte planete adiacente. Asadar, m-am gandit sa va descriu in linii mari cum arata un weekend estival printre vamaioti cu (destula) obiectivitate jurnalistica incat nici criticii stationati in Mamaia etc. sa nu-mi conteste intentiile sau rezultatele. Rezultate pe care, de altfel, va voi lasa pe voi sa le deduceti, pe principiul “de gustibus”, dupa ce treceti “Stiati ca”-ul urmator prin filtrul propriu. P.S.: Toate perlele de mai jos provin din amintirile unor surse reale si de incredere.

Realizat de Ioanina, credit foto: Catalina Alexandra Ion (poze realizate in Vama Veche, 1 mai 2009)

6. Daca planuiti sa campati pe plaja, ca adevaratii vamaioti, luati-va una bucata cort cu lacat sau una bucata baiat cu bicepsi fiorosi. In miez de noapte, se poate intampla urmatorul scenariu: un nenea beat iti cade in cap, tu iesi din cort buimaca, si omul, gandindu-se (daca-i mai pot neuronii sa lege o sinapsa) “Tot sunt aici, de ce nu?...”, te intampina cu o propunere indecenta. Cum tu esti o persoana decenta, il ciomagesti. The end. Iar invatatura este fie sa vii pregatita de lupta corp-la-corp, fie sa te lasi la voia intamplarii, din care intamplare vei iesi otelita, maturizata si constienta de gustul dulce-amarui al independentei feminine. In plus, vei fi aflat unde sa tintesti cand vrei sa dobori un barbat dintr-o lovitura...

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri