Setari Cookie-uri

Sfarsitul lumii: top 10 scenarii

2012 este cel mai popular an in randul profetiilor apocaliptice. Se schimba anul si suntem cu totii mai mult curiosi decat inspaimantati sa vedem ce se va intampla.

10. Apocalipsa din Biblie
Cea mai cunoscuta profetie despre sfarsitul lumii (cel putin in cultura occidentala) este si cea mai interpretabila. Exegetii Bibliei rareori pot cadea de acord in legatura cu descifrarea textului Apocalipsei. Cea mai vehiculata teorie insa sustine ca primul semn va fi aparitia unui fals profet care va pretinde a fi Mesia – antihristul isi va intra in rol cu aceasta ocazie, iar pamantul va suporta distrugeri in masa: cutremure, incendii devastatoare, ciuma, furtuni, foamete si multe alte calamitati. Dezastrele se vor opri in timpul Armageddonului, colosala lupta dintre bine si rau in care Iisus va iesi invingator.
Data probabila a acestor evenimente este neclara, insa Biblia nu lasa dubiu ca acest sfarsit va veni in mod irevocabil.
Din capitolul Apocalipsa 6:12-14 :
"12. Si m-am uitat cand a deschis pecetea a sasea si s-a facut cutremur mare, soarele s-a facut negru ca un sac de par si luna intreaga s-a facut ca sangele,
13. Si stelele cerului au cazut pe pamant, precum smochinul isi leapada smochinele sale verzi, cand este zguduit de vijelie.
14. Iar cerul s-a dat in laturi, ca o carte de piele pe care o faci sul si toti muntii si toate insulele s-au miscat din locurile lor.
"
In Evanghelia dupa Matei, 24:36 Iisus le spune apostolilor:
"35. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
36. Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.
37. Si precum a fost in zilele lui Noe, asa va fi venirea Fiului Omului.
38. Caci precum in zilele acelea dinainte de potop, oamenii mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie,
39. Si n-au stiut pana ce a venit potopul si i-a luat pe toti, la fel va fi si venirea Fiului Omului
."
Acesta este raspunsul lui Iisus la intrebarea ucenicilor "Care va fi semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului acestuia?"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.