Setari Cookie-uri

Top 10 carti fabuloase

Le cunosti prea bine, sunt mereu pe masuta de cafea, sunt cartile langa care te refugiezi intr-o duminica cu vreme mohorata. Din sfera modei, a design-ului, carti de stil sau albume de arta, aceste 10 carti fabuloase iti vor face viata mai bogata, mai frumoasa.

3. Warhol
Editura Aquila, pret 27,93 ron
Andy Warhol a fost un artist care, fara indoiala, a simtit pulsul culturii moderne. Deschizand cai noi intr-o multime de tehnici, dar mai ales folosind izolarea vizuala a imaginilor, repetarea acestora si impunerea analogiei cu imaginile tiparite, cat si prin utilizarea culorilor tipatoare trimitand la stridenta vizuala din cultura de masa el a aruncat o lumina directa asupra lumii moderne cu toate problemele ei mai mult sau mai putin reale.
Acest volum va invita sa descoperiti ca in ciuda intregului sau cinism aparent si a refuzurilor sale de a parea serios, Andy Warhol a fost mult mai mult decat un artist pop superficial, fiindca spre deosebire de multi dintre contemporanii sai creatori, in cele mai bune lucrari ale sale nu este vorba de distractie intr-o cultura de masa: ele ne confrunta cu cateva dintre adevarurile fundamentale si cele mai deranjante ale epocii noastre, ca inumanitatea, exploatarea, banalitatea, distrugerea culturii moderne precum si pierderea credintei in Dumnezeu, in arta si in viata insasi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.