Setari Cookie-uri

Top 10 carti fabuloase

Le cunosti prea bine, sunt mereu pe masuta de cafea, sunt cartile langa care te refugiezi intr-o duminica cu vreme mohorata. Din sfera modei, a design-ului, carti de stil sau albume de arta, aceste 10 carti fabuloase iti vor face viata mai bogata, mai frumoasa.

6. Cocteiluri celebre si povestile lor
Ioana Irimiea, Editura House of Guides, pret: 41,50 ron
Cine a inventat Bloody Mary? In faimoasele „sticle cu vierme“ chiar este tequila? Ce inseamna, de fapt, bere pilsner? De unde provine aroma de fum a whiskey-ului? In Mesopotamia se bea bere? Cand au aparut cocteilurile si care sunt cele mai vechi retete? Exista doar vin de Porto rosu? Ce este Sherry? Ce bautura fina, celebra, a fost inventata special pentru Legiunea Franceza, caci altfel soldatii nu-si luau doza zilnica de chinina? Cum se prepara Sangria si este sau nu o idee buna sa comanzi aceasta bautura intr-un bar? Ce legatura este intre celebrul pictor italian renascentist Giovanni Bellini si minunatul cocteil cu acelasi nume? Ce legatura este intre un batran amiral englez din secolul al XVIII-lea si cocteiluri? Ce contributie a avut Ernest Hemingway la istoria cocteilurilor? Cate culori de Curaçao exista?
Iata doar cateva exemple de informatii interesante pe care le veti gasi in aceasta carte. In plus, va stau la dispozitie peste 200 de retete de cocteiluri, explicatii despre ce ustensile si pahare va sunt necesare si ce reguli de baza trebuie sa cunoasteti pentru a prepara cocteiluri acasa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.