7. Arta de a trai la oras
Stafford Cliff, Gilles de Chabaneix, Editura Humanitas, pret 49,90 ron
Arta de a trai in oras, o autentica coffee table book si o rafinata lifestyle book, este o minunata sursa de inspiratie pentru arhitecti, designeri si proprietari deopotriva.
Un spectacol de imagini si culori, ca sa traim frumos. 363 de ilustratii color.
"O carte despre diferente, despre felul in care arhitectura si topografia diferitelor orase influenteaza obiceiurile locuitorilor si le definesc casele. "
Texturi, materiale, culori, locuri si oameni – intr-un extraordinar eseu fotografic. Vederi panoramice din intreaga lume si imagini – cele mai multe inedite – din lofturi newyorkeze, vile elegante din San Francisco si Los Angeles, superbe apartamente pariziene, napolitane, sau din Amsterdam, Roma, Barcelona, Istanbul, Cairo, Tokyo, din care se degaja interesul pentru traiul sofisticat. Volumul acorda o mare atentie detaliilor decorative: de la ornamentele de pe fatadele cladirilor venetiene sau londoneze pana la dispunerea aranjamentelor florale in functie de alura, finisajul, pozitia obiectelor din jur, la decoratii murale originale sau obiecte cu forme si culori interesante.
Imaginile lui Gilles de Chabaneix vorbesc despre viata noastra citadina, concentrandu-se atat asupra "vietii strazii" peste tot in lume, dar mai ales asupra felului unic in care oamenii isi creeaza propria ambianta.

Top 10 capodopere ale artei erotice
Top 10 carti pentru vara lui 2012. Tu ce citesti pe plaja?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: