Setari Cookie-uri

Top 5 povesti de dragoste care au schimbat lumea

In luna iubirii, revizitam 5 dintre cele mai frumoase povesti de dragoste: cupluri-legenda care au inspirat si au schimbat lumea cu pasiunea si creatia lor.

3. Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir
Sartre si de Beauvoir au fost doi intelectuali francezi si un cuplu legendar in anii ’60. Sartre a pus bazele filosofiei existentialiste, iar lui de Beauvoir ii datoram miscarea de emanciparea a femeilor. Cei doi au schimbat cu adevarat lumea, dar oricat de importante ar fi fost munca de activista sau scrierile ei, Simone de Beauvoir a considerat ca cea mai mare realizare din viata ei a fost relatia cu Sartre – filosof, dramaturg, fustangiu.
Desi nu s-au casatorit niciodata, cei doi au fost impreuna toata viata. De Beauvoir isi jurase ca nu isi va sacrifica niciodata libertatea pentru o viata domestica si burgheza, iar Sartre recunoastea ca nu e monogam din fire. Astfel ca au facut un pact sa aiba o relatie deschisa si sa nu se minta niciodata. Cu toate astea, la inceputul relatiei lor (cei doi s-au cunoscut la facultatea de filosofie) Sartre a cerut-o in casatorie de trei ori, incalcandu-si de fiecare data principiile, contrazicand toate lucrurile in care credeau.
Decizia lui de Beauvoir de a nu-si oficializa relatia cu tanarul filosof, urat, dar carismatic a ajuns sa scandalizeze societatea incalcand si batjocorind conventiile vremii. Timp de 51 de ani cei doi au ramas impreuna, in ciuda faptului ca fiecare a mai avut si alte relatii amoroase. Sartre spunea ca ii leaga o iubire esentiala, iar din conversatiile lor se nastea idei, carti, miscari. Imbogatita sau intensificata de infidelitati, relatia lor nu a fost niciodata pusa in pericol.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.