Setari Cookie-uri

Top 5 povesti de dragoste care au schimbat lumea

In luna iubirii, revizitam 5 dintre cele mai frumoase povesti de dragoste: cupluri-legenda care au inspirat si au schimbat lumea cu pasiunea si creatia lor.

5. Diego Rivera & Frida Kahlo
Cuplu faimos de artisti, Diego Rivera si Frida Kahlo au fost cunoscuti nu doar pentru talentul si viziunea lor, dar si pentru relatia furtunoasa care a durat peste 30 de ani. A fost o dragoste inflacarata de credinte si pasiuni comune. Predispusi la crize de furie si de gelozie, cei doi se purtau adeseori imatur, ca doi copii indragostiti care nu stiu sa-si controleze sentimentele.
Frida Kahlo obisnuia sa spuna „Am suferit de pe urma a doua accidente in viata asta. Primul a fost cand m-a lovit un autobuz. Celalalt a fost Diego”. Cu o viata macinata de probleme de sanatate, Frida s-a luptat pentru o viata normala: avea un picior mai scurt din cauza poliomielitei din copilarie, iar la 18 ani a fost implicata intr-un accident de autobuz fracturandu-si coloana si aproape fiecare os din corp. De-a lungul vietii a fost operata de peste 30 de ori, iar desi a reusit sa mearga si s-a recuperat miraculos, au existat episoade dese de durere ingrozitoare care o imobilizau in pat.
Casatoria ei cu Diego a fost una plina de iubire, dar relatia nu putea rezista: Rivera era un cunoscut afemeiat si a inselat-o pe Frida de cateva ori (chiar cu sora ei o data). Frida si-a cautat si ea consolarea in bratele altor barbati si ale altor femei. Au divortat, dar despartirea a durat doar un an. Iubirea lor dificila si problematica i-a inspirat sa creeze, arta Fridei a documentat suferintele si trairile ei intense in imagini tulburatoare. Desi a trait in umbra renumelui lui Diego, acesta a incurajat-o si a ajutat-o sa iasa in fata de parca ar fi stiut ca pictura ei va marca profund istoria artei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.